Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuoret näkevät yrit­tä­jyy­den jo yhtenä ura­vaih­to­eh­to­na

Tänään vietetään Yrittäjän päivää – jo 25. kerran. Tuossa ajassa yrittäjyyden arvostus ja ymmärrys sen merkityksestä yhteiskunnalle ovat menneet eteenpäin.

Moni nuori näkee yrittäjyyden yhtenä mahdollisena uravaihtoehtona. Tästä kertovat esimerkiksi Talous ja nuoret TATin vuosittaiset Nuorten tulevaisuusraportti -kyselyn tulokset.

Kyselyn mukaan 68 prosenttia yli 14 000:sta noin 14–19-vuotiaasta vastaajasta oli sitä mieltä, että yrityksillä ja yrittäjyydellä on merkittävä rooli yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta. Kiinnostavaa tuloksissa oli myös se, että kouluissa ja järjestöissä yrittäjyyskasvatuksen saralla tehty työ edesauttaa selvästi tämän ymmärryksen syntymisessä.

Esimerkiksi sellaiset nuoret, jotka olivat suorittaneet Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden 6. ja 9. luokalla ymmärsivät yritysten ja yrittäjyyden merkityksen 15 prosenttiyksikköä korkeammalla tasolla kuin ne nuoret, jotka eivät ole osallistuneet Yrityskylään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.