Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuoret näkevät yrit­tä­jyy­den jo yhtenä ura­vaih­to­eh­to­na

Tänään vietetään Yrittäjän päivää – jo 25. kerran. Tuossa ajassa yrittäjyyden arvostus ja ymmärrys sen merkityksestä yhteiskunnalle ovat menneet eteenpäin.

Moni nuori näkee yrittäjyyden yhtenä mahdollisena uravaihtoehtona. Tästä kertovat esimerkiksi Talous ja nuoret TATin vuosittaiset Nuorten tulevaisuusraportti -kyselyn tulokset.

Kyselyn mukaan 68 prosenttia yli 14 000:sta noin 14–19-vuotiaasta vastaajasta oli sitä mieltä, että yrityksillä ja yrittäjyydellä on merkittävä rooli yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta. Kiinnostavaa tuloksissa oli myös se, että kouluissa ja järjestöissä yrittäjyyskasvatuksen saralla tehty työ edesauttaa selvästi tämän ymmärryksen syntymisessä.

Esimerkiksi sellaiset nuoret, jotka olivat suorittaneet Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden 6. ja 9. luokalla ymmärsivät yritysten ja yrittäjyyden merkityksen 15 prosenttiyksikköä korkeammalla tasolla kuin ne nuoret, jotka eivät ole osallistuneet Yrityskylään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.