Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nos­te­taan lasten ja nuorten lii­kun­nan edis­tä­mi­nen yh­tei­sek­si asiaksi

Tuoreimmassakin Kouluterveyskyselyssä tuli esille, että lapset ja nuoret eivät liiku terveytensä kannalta riittävästi. Nuoret itsekin ovat huolestuneita hyvinvoinnistaan. Tilanteeseen on yhdessä puututtava. Tarvitaan myös rakenteellisia ja hallinnollisia päätöksiä lasten ja nuorten liikunnan ja terveyden edistämisessä. En halua mestaroida asiassa. Tuon kuitenkin esille toimenpiteitä, joita jo muutamissa kunnissa toteutetaan.

Lasten ja nuorten kuulemista, toimijuutta ja osallisuutta on aidosti lisättävä heidän liikuntaan liittyvissä asioissa. Liikunta on nostettava näkyväksi osaksi hyvinvointialueen strategiaa, kuntastrategioita ja kuntien hyvinvointikertomuksia, koska niillä ohjataan toimintaa.

"Ottavatko hyvinvointialueen päättäjät, kuntapäättäjät ja kuntien johto asiassa kopin toimivan yhteistyön käynnistämiseksi lasten ja nuorten liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin parhaaksi?"

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.