Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Net­tiad­res­si: Kult­tuu­ri­ta­pah­tu­mat avat­ta­va heti kun mah­dol­lis­ta – "Emme voi odottaa yhtään yli­mää­räis­tä päivää lasten sa­tu­tun­te­ja, mu­seo­käyn­te­jä, kon­sert­te­ja, teat­te­ri­esi­tyk­siä tai keik­ko­ja"

Oululaislähtöinen näyttelijä Martti Suosalo on yksi yli 3 400:sta nettiadressin allekirjoittajasta. He vaativat valtioneuvostolta kulttuurille tasapuolista kohtelua muiden tapahtumien ja yritysten kanssa koronan exit-strategiassa.
Oululaislähtöinen näyttelijä Martti Suosalo on yksi yli 3 400:sta nettiadressin allekirjoittajasta. He vaativat valtioneuvostolta kulttuurille tasapuolista kohtelua muiden tapahtumien ja yritysten kanssa koronan exit-strategiassa.
Kuva: Anssi Juntto

Verkossa ja somekanavilla kiertää Forum Artis ry:n aloittama adressi, jossa vaaditaan Suomen exit-suunnitelmaan samat säännöt kaikille. Valtioneuvostolle esitetään, että kulttuuritapahtumia kohdellaan tasavertaisesti muiden kohtaamisten rinnalla, kun Suomi alkaa avautua Covid19-pandemian lieventyessä.

– Kokoontumisrajoitusten tulee olla yhtenevät niin kulttuuritiloille ja tapahtumille kuin esimerkiksi kuntosaleille, kauppakeskuksille ja ravintoloille, allekirjoittajat toivovat.

Adressin laatijoiden mukaan monissa Euroopan maissa exit-strategiat on suunniteltu huolellisemmin ja tarkemmin kuin Suomessa. Kulttuuritilat ja -tapahtumat ovat useissa maissa kuten Iso-Britanniassa ja Saksassa ensimmäisten avattavien sisätilojen joukossa.

– Emme voi odottaa yhtään ylimääräistä päivää lasten satutunteja, museokäyntejä, konsertteja, teatteriesityksiä tai keikkoja, allekirjoittajat toteavat.

Adressissa oli 15.3.3021 aamuun mennessä 3 400 allekirjoitusta. Nimensä adressiin ovat antaneet esimerkiksi Forum Artis ry: puheenjohtaja, kirjailija Virpi Hämeen-Anttila, muusikko Ismo Alanko, professori, näyttelijä Elina Knihtilä, laulaja Arja Koriseva, valokuvaaja Meeri Koutaniemi, kapellimestari Hannu Lintu, oopperalaulaja Karita Mattila, koreografi, tanssija Kaari Martin, professori, kuvataiteilija Riitta Nelimarkka, säveltäjä Kaija Saariaho, taiteellinen johtaja, koreografi, tanssija Tero Saarinen, kirjailija Kjell Westö, näyttelijä Martti Suosalo, ooppera- ja konserttilaulaja Waltteri Torikka sekä koreografi, professori Jorma Uotinen.

Adressin aloittanut Forum Artis ry on valtakunnallisten taiteilijajärjestöjen yhteistyöjärjestö. Järjestön jäseninä on 18 eri taiteilijajärjestöä.