Neljän vuoden treeni tuotti tulosta – timmi Tii Alasimi on SM-kak­ko­nen ja EM-vi­to­nen ikä­luok­kan­sa bikini fit­nes­sis­sä

Hän on bikini fitnessin SM-hopeamitalisti Tii Alasimi, joka ylsi viikonloppuna EM-kisoissa ikäsarjansa viidenneksi.

Oululainen Tii Alasimi, 39, sijoittui bikini fitnessin EM-kisoissa ikäluokkansa viidenneksi.
Oululainen Tii Alasimi, 39, sijoittui bikini fitnessin EM-kisoissa ikäluokkansa viidenneksi.
Kuva: Ester van Dam

Oululaisen kuntosalin laitteiden lomassa pujottelee siro ja naisellinen nainen kuin tanssija. Hän saa onnitteluja ja halauksia treenaajilta. Nainen on bikini fitnessin SM-hopeamitalisti Tii Alasimi, 39, joka ylsi viime viikonloppuna EM-kisoissa ikäsarjansa viidenneksi.

Bikini fitness on kehonrakennuslaji, jossa lihasmassaa ei saa olla yhtä paljon kuin muissa fitness-lajeissa.

– Arvostelukriteereinä ovat kehon sopusuhtaisuus ja sporttisuus. Tytöt ovat siroja ja tiimalasin mallisia. Vyötärön pitää olla kapea, Alasimi kertoo.

Kriteereinä ovat myös sulava lavaesiintyminen, hiukset ja kehonväri. Alasimi toteaa, että se onkin yhdenlainen kauneuskilpailu.

EM-kisat oli Alasimin tavoite ja unelmien täyttymistä. Hän menestyi Fitness Classic -kilpailuissa ensin Helsingissä huhtikuussa ja lunasti paikan Euroopan mestaruus -kisoihin. Ne pidettiin vastikään Espanjassa.

Hän on treenannut päämäärätietoisesti neljä vuotta ja tähtäin on ollut tiukasti EM-kisoissa. Niiden jälkeen alkaa palauttelujakso, jossa keho ja mieli nollautuvat. Urheilija pääsee takaisin äidin rooliin ja asiakkaiden luo.

– Vaikka on äiti, täytyy pitää huolta itsestään ja kulkea kohti unelmiaan. On jopa hämmentävää huomata, että omalla esimerkillä voi tsempata muita, Alasimi kertoo.

Seuraavia kilpailuja Alasimi miettii vasta myöhemmin. 

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.