Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nat­si­lip­pu­jen esit­te­ly it­se­näi­syys­juh­las­sa oli ta­hal­li­nen pro­vo­kaa­tio

Helsingin käräjäoikeus vapautti itsenäisyyspäivänämme 2018 hakaristilippuja kantaneet viisi henkilöä kansanryhmää vastaan kiihottamisen syytteistä. Oikeus perusteli, ettei asiassa ole näytetty pelkkien hakaristilippujen kantamisen antavan aihetta syytteeseen.

Oikeus unohti tai ei tuntenut historiaa senkään vertaa, että alkuperäiset natsilippujen kantajat rotupuhtaudessaan halusivat likvidoida ainakin vammaiset, mielenterveysongelmaiset, romanit, mustat, juutalaiset, Jehovan todistajat, homoseksuaalit ja slaavit elinkelvottomina. Ja pitkälti siinä onnistuivatkin.

Näistä kansanryhmistä henkilöitä, maahanmuuttajien lisäksi, saattoi hyvinkin olla paikalla katsomassa ahdistuneina Kohti vapautta 200–300 henkilöstä koostuvan ryhmän marssia.

Tunnelmassa oli samaa jäätävyyttä kuin hakaristilippujen liehuessa Wienissä natseille antautuneiden itävaltalaisten edessä. Näillekö meidän on menetettävä 100-vuotisen itsenäisyytemme demokraattinen arvomaailma?

Sinänsä hakaristi ei alun perin ole natseille kuuluva symboli, mutta musta hakaristi valkoisen ympyrän sisällä punaisella pohjalla on.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.