Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Nastaa ja kitkaa jalan alle, että pysyy pys­tys­sä – Myyjä: "Vä­lil­lä on tun­tu­nut tal­vel­la, ettei jal­ki­ne­puo­lel­la tar­vit­se muuta myy­dä­kään kuin nasta- ja kit­ka­poh­ja­ken­kiä"

Nastakenkä on pitävin ratkaisu jäällä, mutta kitkapohjainen on kätevä silloin, kun on tarvetta poiketa kengät jalassa sisätiloissa. Pääkallokelit ovat muuttaneet ulkoilukenkien tarjontaa.

Nasta- ja kitkapohjakenkäkauppa heräilee samaa tahtia talvirenkaiden vaihdon kanssa. Oulun Intersport Valkean myyjä Lari Leskelä kertoo, että ensimmäisten pakkas- ja lumiaamujen jälkeen liukkaan kelin kengille on jo ollut kysyntää.

– Talvet ovat nykyään sellaisia, että kun lämpötilat sahaavat pakkasen ja suojan välillä, pääkallokelejä on jatkuvasti. Välillä on tuntunut talvella, ettei jalkinepuolen läheisyydessä tarvitse muuta myydäkään kuin nasta- ja kitkapohjakenkiä, hän sanoo.

Nastakenkiä tuli Suomessa tarjolle ulkoilujalkineissa noin 15 vuotta sitten, jolloin Icebugit tulivat markkinoille. Kitkapohjakenkiä ulkoilujalkinetarjontaan alkoi tulla Leskelän mukaan viitisen vuotta sitten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.