Mainos

Na­po­li­lai­nen pizza ja itse tehdyt bur­ge­rit näkyvät tänä kesänä so­siaa­li­sen median ruo­ka­ku­vis­sa – Kesällä gril­laus ja ulkona syö­mi­nen ovat tärkeä osa il­lan­viet­toa

Oulun ja Raahen alueen K-Citymarketit tarjoavat parhaimmat raaka-aineet onnistuneisiin grillijuhliin ja kesäiseen arkeen.

Kesäisin grillaaminen on tärkeä osa onnistunutta kesäpäivää. Grillaamisessa parasta on yhdessä tekeminen sekä helppous, nopeus ja monipuolisuus.
Kesäisin grillaaminen on tärkeä osa onnistunutta kesäpäivää. Grillaamisessa parasta on yhdessä tekeminen sekä helppous, nopeus ja monipuolisuus.

Tämä kesä tullaan muistamaan luultavasti ainakin Huuhkajien EM-kisoista, historian kuumimmasta kesäkuusta ja kotona tehdyistä napolilaisista pizzoista.

Pizzauunien kysyntä on ollut tänä kesänä ennätysmäistä, ja Instagram on täyttynyt suomalaisten pizzakuvista, jotka ovat kuin suoraan Napolista. K-Raudasta kerrotaan, että etenkin Kristian Tapaninahon kehittämästä Ooni-pizzauunista on tullut tämän kesän trendituote.

Pizzainnostus on näkynyt sosiaalisen median lisäksi myös K-Citymarketeissa.

”Valmiit pizzajauhot ovat olleet tänä kesänä todella suosittuja. Myös kotona voi valmistaa maailman parasta pizzaa. Napolilaistyyppisen pizzan salaisuus on tulikuuman pizzauunin lisäksi laadukkaat täytteet”, K-Citymarket Kaakkurin kauppias Risto Kontturi sanoo.

Pizzojen lisäksi suomalaisten terasseilla valmistetaan tänäkin kesänä burgereita. Niin pizzojen kuin hampurilaistenkin salaisuus helppouden ja herkullisuuden lisäksi on se, että jokainen syöjä voi rakentaa omien makumieltymystensä mukaista purtavaa.

Pizzauunissa valmistetut napolilaiset pizzat ovat olleet tänä kesänä suosittua kesäruokaa.
Pizzauunissa valmistetut napolilaiset pizzat ovat olleet tänä kesänä suosittua kesäruokaa.

Burgerit voi tehdä joko alusta alkaen itse tai valmiista sämpylöistä. Vain K-kaupoista saatavat huippukokki Akseli Herlevin reseptillä valmistetut Naughty BRGR -sämpylät ovat suosittuja läpi vuoden.

”Burgerin väliin voi laittaa mitä vain oman maun mukaan: perinteisen jauhelihapihvin tai vegepihvin, nyhtöpossua, kanaa, loimukalaa tai vaikka poroa. Myös halloumia ja ananasta kannattaa kokeilla”, K-Citymarket Raksilan Marja Hentilä sanoo.

Suomalaisten kesänviettoon kuuluu grillaus

Burgereiden ja pizzojen lisäksi tavalliset grilliruoat ovat tärkeä osa onnistunutta kesää. Kun säät suosivat ja aurinko paistaa, ruokaa laitetaan omalla kotipihalla. Kesällä ruoanlaitto on yhdessä tekemistä.

”Kun perheen tai ystävien kanssa vietetään aikaa, grillaaminen on tärkeä osa illan ohjelmaa. Grillaamiseen voi käyttää aikaa ja vaivaa tai sen voi hoitaa helposti ja nopeasti. Esimerkiksi broileri kypsyy nopeasti, kassler taas kuuluu hitaasti kypsyviin ruokiin”, K-Citymarket Raahen kauppias Raimo Pudas sanoo.

K-Citymarkettien palvelutiskiltä saa neuvoja ja apua esimerkiksi kalan ja lihan oikeanlaiseen valmistamiseen.

”Grilliinhän voi heittää melkein ihan mitä tahansa kaapista sattuu löytymään. Suosittelen kokeilemaan grillimakkaroiden, kasvisten ja lihojen lisäksi grillatessa myös uusia juttuja: esimerkiksi vesimelonista ja varhaiskaalista tulee grillissä herkullisia”, Risto Kontturi vinkkaa.

Paras marjasesonki alkaa olla käsillä. K-Citymarketeista on saatavilla kaikki herkullisimmat marjat.
Paras marjasesonki alkaa olla käsillä. K-Citymarketeista on saatavilla kaikki herkullisimmat marjat.

Kesällä lähiruoan määrä kasvaa, sillä kesä on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa. Kun luonto on vehreimmillään, myös ruokapöytä täyttyy värikkäistä raaka-aineista.

Kasvisten lisäksi marjojen sesonki on pian kuumimmillaan. Suomen marjasato näyttää tänä vuonna lupaavalta.

”Mansikka on ollut aina suomalaisille se ykkösmarja, mutta viime vuosien aikana myös vadelmien kysyntä on kasvanut. Myös pensasmustikat ovat suosittuja. Jäätelö ja marjat ovat kesällä parasta jälkiruokaa”, K-Citymarket Ruskon Päivi Raja-aho kertoo.

Kylmä juoma kruunaa kesäisen aterian

Lämpimiin kesäpäiviin kuuluvat myös raikkaat, kylmät virvokkeet.

Maailmalla trendiksi nousseet hedelmäiset, vodkapohjaiset seltzerit ovat tämän kesän hittijuomia myös Suomen rannoilla, mökeillä, kesäjuhlissa ja grillibileissä. Raikkaita, kuplivia ja vähäsokerisia seltzereitä on saatavilla lukuisia erilaisia makuja – esimerkiksi mangoa, omenaa ja mansikka-raparperia.

Suomen alkoholikulttuuri on muuttunut viimeisten vuosien aikana, ja humalahakuinen juominen on vaihtunut nautiskeluun. Ihmiset arvostavat alkoholijuomissa nykyään enemmän laatua kuin määrää. Olut on kuin nykyajan viini: kun ennen valittiin ruoalle sopiva valko- tai punaviini, nyt valitaan sopiva erikoisolut.

Kesäisin hyllystä poimitaan esimerkiksi vaaleita vehnäoluita.

”Monelle erikoisoluiden maistelu on tärkeä harrastus. Viikonloppuisin ostetaan muutama erilainen olut ja maistellaan niitä kotisohvalla yksin tai kavereiden kanssa. Kesällä erilaiset pienpanimotuotteet ovat tärkeä osa illallisia ja juhlia”, Päivi Raja-aho kuvailee.

Grilliin voi laittaa melkeinpä mitä vain ruokaa. Esimerkiksi varhaiskaalista tulee grillissä valmistettuna herkullista salaattia.
Grilliin voi laittaa melkeinpä mitä vain ruokaa. Esimerkiksi varhaiskaalista tulee grillissä valmistettuna herkullista salaattia.

Lomallakaan ei tarvitse stressata ruokaostoksista

Vaikka kesähelteillä kauppojen viileä sisälämpötila tuntuu välillä helpottavalta, voi ruokaostokset tehdä helposti ja stressittömästi myös verkkokaupan kautta. Verkkokaupasta voi tilata ruoat ennakkoon esimerkiksi lomamatkalta kotiutumista seuraavaksi päiväksi.

Kaikista Oulun ja Raahen alueen K-Citymarketeista saa tilattua sapuskat suoraan kotiovelle.

”Kesällä esimerkiksi kivennäisvesien kulutus kasvaa todella paljon. Raskaat juomapakkaukset voi tilata suoraan kotiin verkkokaupasta. Verkkokauppatilauksissa pidetään kylmäketjusta hyvä huoli ja jäätelötkin tulevat perille kiinteässä muodossa”, K-Citymarket Ruskon Päivi Raja-aho naurahtaa.

Katso herkullisen grillatun pizzawrapin ohje K-Ruoka-sivulta www.k-ruoka.fi/reseptit/grillattu-pizzawrap.

Oletko maistanut grillattua varhaiskaalisalaattia? Reseptin löydät osoitteesta www.k-ruoka.fi/reseptit/grillattu-varhaiskaalisalaatti.

Nappaa piknikille mukaasi monipuolinen ja herkullinen lähiruokakori: www.k-ruoka.fi/reseptit/lahiruokakori.

Suunnitteletko grilli-iltaa tai puutarhajuhlia? Kaikki kesäiset ruoat ja kuplivat juomat löytyvät saman katon alta Oulun ja Raahen alueen K-Citymarketeista.