Mainos

Nal­li­ka­riin on avattu uusi tun­nel­mal­li­nen ra­vin­to­la – Nal­li­ka­ri Bakery & Bistro syntyi ka­tast­ro­faa­li­se­na keväänä vap­pu­herk­ku­ja ko­ka­tes­sa

Nallikariin on avattu uusi ravintola, Nallikari Bakery & Bistro. Listalla on erilaisia voileipiä, salaatteja, pizzaa, pastaa ja burgereita. Nallikari Bakery & Bistrosta voi hakea myös herkulliset leivokset juhliin.

Nallikari Bakery & Bistron yrittäjät Janne Gehör, Katja Pasanen ja Antti Lindholm ovat innoissaan uudesta ravintolastaan. He ovat toimineet yhdessä Ravintola Nallikarin yrittäjinä jo kuuden vuoden ajan.
Nallikari Bakery & Bistron yrittäjät Janne Gehör, Katja Pasanen ja Antti Lindholm ovat innoissaan uudesta ravintolastaan. He ovat toimineet yhdessä Ravintola Nallikarin yrittäjinä jo kuuden vuoden ajan.

Poikkeuksellinen kevät on saanut suomalaiset ravintoloitsijat ahtaalle. Kun hallitus maaliskuussa kertoi, että ravintolat täytyy sulkea, moni ravintoloitsija joutui laittamaan lapun luukulle pysyvästi.

Ravintola Nallikarin yrittäjät Janne Gehör, Katja Pasanen ja Antti Lindholm muistelevat mennyttä kevättä päitään puistellen.

”Tämä on ollut katastrofaalinen kevät”, Katja Pasanen sanoo ja katsoo yhtiökumppaneitaan vakavana.

Vaikeasta keväästä huolimatta Pasanen on huojentunut. Hän istuu juuri avatun ravintolansa nurkkapöydässä yhtiökumppaneidensa välissä. Ilmassa on innostusta ja ylpeyttä.

Vaikka kevät on ollut raskas, jo kuusi vuotta Ravintola Nallikarin yrittäjinä toiminut kolmikko on voinut purkaa kaikki työntekijöidensä lomautukset. Uuden ravintolan myötä on palkattu myös uusia työntekijöitä.

”On mahtavaa, että olemme voineet kasvattaa henkilökuntaa. Lomautus tai irtisanominen ei vaikuta vain yksittäiseen työntekijään, vaan koko hänen perheeseensä. Olemme voineet palkata myös normaalia enemmän nuoria kesäseteliläisiä”, Pasanen kertoo hymyillen.

Keväällä oli aikaa miettiä uusia siirtoja

Ensimmäinen viikko ravintoloiden sulkemisen jälkeen meni epäuskoisissa tunnelmissa. Ensin tuli lamaannus.

”Ensimmäinen reaktio oli, että apua, miten me tämä kestetään. Viikon olimme aivan jumissa, kunnes aivot heräsivät ja alkoi suunnitteleminen”, Pasanen kertoo.

Ensin oli mietittävä, miten ruokaa saataisiin ihmisille poikkeustilanteesta huolimatta. Yrittäjät päättivät perustaa nopealla aikataululla verkkokaupan, josta asiakkaat voisivat tilata ruokaa suoraan kotiin.

Eniten tilauksia tuli vappuna ja äitienpäivänä. Gehör, Pasanen ja Lindholm ahersivat keittiössä juhlaruokien parissa kolmestaan.

Samalla, kun liedet porisivat, yrittäjät juonivat yhteisiä suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Alun lamaannuksen jälkeen he olivat päättäneet, että nyt on aika toimia.

”Olemme miettineet jo pitkään, miten voisimme laajentaa toimintaamme. Nyt tuli sopiva sauma kehittää jotain aivan uutta”, yrityksen toimitusjohtaja Janne Gehör kertoo.

Kevään kuluessa paperille alkoi piirtyä uuden ravintolan liiketoimintasuunnitelma. Syntyi Nallikari Bakery & Bistro. Ravintolalle oli valmiina sopiva paikka aivan Ravintola Nallikarin läheltä, Nallikari Lomakylän portin vierestä.

Tarkkaan suunnitellun liiketoimintasuunnitelman valmistuttua ei auttanut muu kuin vetää remppahousut jalkaan ja ryhtyä tuumasta toimeen. Uusi ravintola piti saada kuntoon kesäksi.

Seinät ja katto saivat uutta väriä, ja ravintolaan tuotiin täysin uudet ravintolalaitteet. Sisustuksessa näkyy sekä luonnollisuus että modernit ratkaisut. Ravintolaan haluttiin rento ja viihtyisä tunnelma.

Nallikari Bakery & Bistro avautui 5. kesäkuuta, vain muutama viikko ensimmäisten suunnitelmien jälkeen. Yrittäjät myöntävät, että ilman poikkeusajan tuomaa hiljaista kautta ei uutta ravintolaa olisi voitu avata näin nopeasti.

”Toivottavasti koronasta ei tule enää toista aaltoa, ettei tarvitse kolmattakin ravintolaa pistää pystyyn”, Lindholm vitsailee.

Nallikari Bakery & Bistron vitriinissä on jälkiruokia moneen makuun. Leivonnaisissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia, tuoreita raaka-aineita, kuten pohjoisen marjoja.
Nallikari Bakery & Bistron vitriinissä on jälkiruokia moneen makuun. Leivonnaisissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia, tuoreita raaka-aineita, kuten pohjoisen marjoja.

Herkullista ruokaa pieneen ja suureen nälkään

Nallikari Bakery & Bistron vitriini on täynnä erilaisia kakkuja, voileipiä ja salaatteja. Myös tuoretta leipää on saatavilla kesän jokaisena päivänä.

Ruokalistalla on lisäksi pizzaa, pastaa ja burgereita. Ravintolassa tarjoillaan myös aamiaista, brunssia ja lounasta.

Raaka-aineina käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia ja tuoreita raaka-aineita. Kaikki leivotaan paikan päällä alusta alkaen itse.

Sekä Ravintola Nallikarin että Nallikari Bakery & Bistron keittiön antimista vastaa Antti Lindholm.

Vuosien aikana Ravintola Nallikarin tavaramerkiksi ovat nousseet suolaiset ja makeat vohvelit. Vielä on vaikea sanoa, mikä nousee Nallikari Bakery & Bistron suosituimmaksi tuotteeksi, mutta Lindholm uskoo, että hyvänä vaihtoehtona voisivat olla esimerkiksi tanskalaiset voileivät, smörrebrödit.

Kehitystyötä on tehty koko kevät ja nyt ravintolan vitriinissä on saatavilla jo katkarapu- ja graavilohileipiä.

”Smörrebrödit toimivat loistavasti kesäruokana esimerkiksi kuoharin tai oluen kanssa”, Lindholm sanoo.

Nallikari Bakery & Bistron herkulliset voileivät ovat olleet alkukesän aikana yksi ravintolan suosituimmista tuotteista.
Nallikari Bakery & Bistron herkulliset voileivät ovat olleet alkukesän aikana yksi ravintolan suosituimmista tuotteista.

Nallikari Bakery & Bistrossa on tunnelmallisen ravintolan lisäksi myös konditoria. Konditorian kondiittorimestarina toimii Sampo Kotajärvi, joka valmistaa juhlatarjoilut asiakkaan toiveiden mukaan.

Kakut on hyvä tilata viimeistään viikko ennen juhlia. Tavallisen kermakakun ehtii tilata noin kaksi arkipäivää ennen noutoa.

”Jos tilanne on päällä, niin kyllä täältä löytyy aina samanakin päivänä juhlaleivoksia mukaan”, Gehör sanoo.

Nallikari Bakery & Bistron ympärillä on paljon elämää

Hietasaaren alue on kehittynyt viime vuosina huimaa vauhtia. Elinvoimaisella alueella on runsaasti erilaisia aktiviteetteja koko perheelle.

Nallikari Bakery & Bistroa ympäröivät mini golf -rata, ponipiha ja polkuautot. Hietasaaren Vauhtipuisto on vain kiven heiton päässä. Alueella on monipuolisesti palvelutarjontaa.

Nallikarin hiekkarannalle kerääntyy helteisinä kesäpäivinä väkeä kuin Välimeren rantakohteisiin.

”Meidän oululaisten pitäisi muistaa, että kaikilla ei ole tällaista rantaa ja lomakylää näin lähellä keskustaa”, Pasanen sanoo.

Nallikari Lomakylä valittiin tänä vuonna vuoden 2019 leirintäalueeksi. Yhtenä perusteluna voitolle oli lomakylän ekologisuus ja kestävän kehityksen tukeminen. Alueelle on myönnetty Green Key -ympäristösertifikaatti.

Myös Ravintola Nallikarissa ja Nallikari Bakery & Bistrossa halutaan kunnioittaa ympäristöä.

Nallikari Bakery & Bistro ei käytä take away -astioissaan muovia, vaan pakkaukset on tehty kierrätysmateriaaleista. Ravintolan pillit ja mukit on valmistettu biohajoavasta materiaalista.

”Me haluamme tukea lomakylän ideologiaa. Meille on tärkeää olla mukana: me käytämme ympäristöystävällisiä tuotteita ja materiaaleja sekä kierrätämme kaiken mahdollisen”, Gehör kertoo.

Nallikari Bakery & Bistrosta saa tilattua herkullisia leivonnaisia myös erilaisiin juhliin. Juhlaleivokset on hyvä tilata noin viikko ennen juhlia. Juhlaleivokset voi hankkia kuitenkin myös viime hetkellä, sillä ravintolan vitriinissä on joka päivä runsaasti tuoreita leivonnaisia.
Nallikari Bakery & Bistrosta saa tilattua herkullisia leivonnaisia myös erilaisiin juhliin. Juhlaleivokset on hyvä tilata noin viikko ennen juhlia. Juhlaleivokset voi hankkia kuitenkin myös viime hetkellä, sillä ravintolan vitriinissä on joka päivä runsaasti tuoreita leivonnaisia.

Ravintolat ovat auki kaikkina vuodenaikoina

Kun kesä vaihtuu syksyyn ja illat alkavat hämärtyä, Nallikari hiljentyy. Ilmojen kylmetessä hiekkarannalle ei enää eksy iloisia lomanviettäjiä ja jäätelökioskit sulkevat ovensa.

Janne Gehör, Katja Pasanen ja Antti Lindholm toivovat, että ihmiset tulisivat ihmettelemään Hietasaaren kauneutta myös talvisin.

Ravintola Nallikarissa voi poiketa kokeilemaan esimerkiksi suosittua saaristolaisbuffetia tai viikonlopun brunssia. Nallikari Bakery & Bistroon voi pistäytyä talvisen ulkoilun jälkeen esimerkiksi lämpimälle kaakaolle ja leivoksille.

Sekä Ravintola Nallikari että Nallikari Bistro & Bakery toimivat myös tunnelmallisina juhlatiloina. Nallikari Bakery & Bistrossa voi järjestää esimerkiksi syntymäpäivät tai pikkujoulut. Asiakaspaikkoja on 50 henkilölle.

Ravintola Nallikarissa voi järjestää myös kokouksia ja suurempia tilaisuuksia. Seitsemän eri kokoista tilaa muuntautuvat asiakkaan tarpeiden mukaan ja tiloissa on nykyaikainen kokoustekniikka.

Ravintola Nallikarissa on myös uudistetut saunatilat, joita voi vuokrata käyttöön.

Piha-alueet ovat käytettävissä A-oikeuksin suuriinkin kinkereihin.

”Meillä on Ravintola Nallikarissa 4500 neliön tontti, joten pihalla voi järjestää isompiakin tapahtumia. Suurin tapahtuma, mikä Ravintola Nallikarin alueella on järjestetty, on ollut 1700 henkilön tilaisuus”, Pasanen kertoo.

Ravintola Nallikarin nettisivut: https://www.ravintolanallikari.fi/.

Tutustu Nallikari Bakery & Bistron Instagramiin ja Facebook-sivuun.

Tutustu Ravintola Nallikarin Instagramiin ja Facebook-sivuun.


Nallikari Bakery & Bistro


Kesän aukioloajat:

Ma-To 8.00-22.00

Pe 8.00-23.00

La 9.00-23.00

Su 9.00-20.00


Nallikari Bakery & Bistro

Leiritie 10Ravintola Nallikari

Avoinna:

Ma–Ti 11–22

Ke–Pe 11–23

La 12–23

Su 12–19


Ravintola Nallikari

Nallikarinranta 15