Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Seu­raa­va­na Venäjän Lav­ro­vin hä­mä­hä­kin­verk­koon astelee Pekka Haa­vis­to – EU-Bor­rel­lin peh­moi­lu Mos­ko­vas­sa johti aiemmin kriisin pa­he­ne­mi­seen

Moni Euroopassa kysyy, mitä järkeä on tavata Venäjän johtajia Navalnyin myrkytyksen, vapaaehtoisen kotiinpaluun ja vuosien vankilatuomion jälkeen? Mitään uutta tietoa Putinin asenteista yhteistyötä kohtaan on turha käydä tinkaamassa. Haavistolta paras mahdollinen suoritus on täysnolauksen välttäminen, arvioi Matti Posio.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ei ole samanlainen ulkoministeri kuin kollegansa Euroopan maissa. Kaikkein vähiten hän muistuttaa pienen Suomen Pekka Haavistoa (vihr.) – puolueensa ideologisena edustajana vapailla vaaleilla eduskuntaan ja sieltä hallitukseen valittua pitkän linjan liberaalipoliitikkoa, joka on julkisesti läpivalaistu.

Lavrov ei ole koskaan ollut ehdolla vaaleissa. Lavrov on pysynyt virassaan vuodesta 2004. Lavrov ei ole vihreä, punainen eikä sininen. Lavrovilla ei ole muuta puoluekantaa kuin uskollisuus maansa johtajan Vladimir Putinin linjalle.

Lavrovin osaamista ja ammattitaitoa rutinoituneena maailmanpolitiikan esiintyjänä ei kukaan kiistä, mutta hänen kanssaan neuvotteleminen on puhumista vääntyneelle peilille.

Sen sai kokea Euroopan unionin korkea ulkopoliittinen edustaja, espanjalainen ikämiespoliitikko Josep Borrell, käydessään Moskovassa viikko sitten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.