Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­tie­tuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Puo­lue­joh­ta­jien ma­ra­to­nil­la vauhti kiihtyy – Kävimme läpi jo­kai­sen plussat ja mii­nuk­set kil­vas­sa, jossa asia­osaa­jat ottavat mittaa tun­tei­den tul­keis­ta

Vaalitenteissä kuuluu äidillistä evästystä ja katteetonta itsevarmuutta. Pääministeri Sanna Marin voi kompastua ylimielisyyteensä, kun ennakkoon vahvin haastaja Petteri Orpo voi jäädä väittelyissä telineisiin vaalikuumeen kohotessa. Politiikan toimittajamme arvioivat, mitkä ovat kunkin puheenjohtajan järeimmät valtit ja vaikeudet.

Näkökulma

Eduskuntavaalit ovat aina myös henkilövaalit, joissa puolueiden puheenjohtajien merkitys korostuu. Kuka heistä on todellinen asiaosaaja, entä kenen henkilökohtainen suosio kääntyy puolueen kannatukseksi?

Arvioimme puoluejohtajia heidän tämänhetkisen kisakuntonsa perusteella, sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Mukana ovat eduskuntapuolueet, joilla on yksi tai useampi edustaja.

Vaalikevään aikana kuntomittari heittelee poliittisten asetelmien ja inhimillisen turnausvireen muuttuessa. Asioiden lisäksi politiikassa on kyse tunteista, ja näiden molempien välittämisestä äänestäjille. Missä kukin puoluejohtaja on vahvimmillaan ja mikä on kunkin kohdalla suurin kompastuskivi?

Li Andersson johtaa vasemmistoliittoa. Hän on henkilönä erittäin pidetty ja suosittu puheenjohtaja, mutta puolueen kannatusluvut eivät siitä nouse.
Li Andersson johtaa vasemmistoliittoa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.