Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Hyvin ehtii vielä yhden hal­li­tus­krii­sin – Trans­la­ki tuottaa uuden kuopan jo en­nes­tään hyvin tus­kai­sel­le hal­li­tus­tai­pa­leel­le

Marinin hallitus kiistelee jälleen. Opposition voi odottaakin panevan kapuloita rattaisiin, mutta hallituskumppaneille tuli yllätyksenä se, että kukapa muukaan kuin keskusta vänkäisi translaista jo valiokuntakäsittelyssä.

Näkökulma

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai torstaiaamuna äänestettyä jo etukäteen kohutusta translaista. Valiokunta äänesti hallituksen esityksen puolesta äänin 11–5. Esitystä vastaan äänestivät oppositiopuolue perussuomalaisten valiokuntajäsenet ja hallituspuolue keskustan valiokuntalaiset.

Jälleen kerran keskusta keikutti siis oman hallituksensa venettä.

Reiluuden nimissä on toki mainittava, että keskusta oli jo aiemmin ilmoittanut, että se antaa kansanedustajiensa äänestää esityksestä suuressa salissa omantunnon mukaan. Toisin sanoen hallituksen esitystä vastaan.

Hallituskumppaneille tuli kuitenkin aiemmin tällä viikolla yllätyksenä se, että vastaan äänestäminen hyväksytään jo valiokuntavaiheessa.

Hallitusviisikko tuskin jäänee kaipaamaan toisiaan, kun eduskunta päättää istuntokautensa maaliskuun alussa kuukautta ennen vaaleja. Jälkiä yhteistyöstä on jäänyt.
Hallitusviisikko tuskin jäänee kaipaamaan toisiaan, kun eduskunta päättää istuntokautensa maaliskuun alussa kuukautta ennen vaaleja. Jälkiä yhteistyöstä on jäänyt.
Kuva: Arttu Laitala / Lännen Media

Edellinen hallituskriisi vasta joulukuun alussa

Pääministeri Sanna Marin (sd.)

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.