Terveydenhuolto: Myös ou­lu­lai­set jou­tu­vat mak­sa­maan, kun Pohteen pal­ve­lu­ja vä­hen­ne­tään

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Jääkiekko: Kärpät romahti täy­des­sä Rak­si­las­sa ru­mas­ti, mutta tu­lok­sen takaa löytyy myös valoa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Älkää ali­ar­vioi­ko Jutta Ur­pi­lais­ta – Sdp:n Tam­pe­reen ko­kouk­ses­ta voi tulla pre­si­dent­ti­kil­paan sä­hi­nää: Eu­roo­pas­ta palaa uu­dis­tu­nut kovan tason ehdokas

Jutta Urpilainen on kasvanut ja kehittynyt komissaarina useimmilta suomalaisilta näkymättömissä. Tampereella tuore presidenttiehdokas huokui itsevarmuutta ja rentoutta, jonka varmistaa vain kansainvälisiltä kentiltä hankittu osaaminen. Monelle suomalaiselle Urpilainen 2.0 voi tulla yllätyksenä.

Näkökulma

Presidentinvaalien asetelmat menevät lähiviikkoina uusiksi ja "seisova vesi" hölskähtää, jos tilanne muuttuu sdp:n puolueveturien miettimällä tavalla.

Uunituoreen ehdokkaan, Jutta Urpilaisen, sunnuntaisen alkuvauhdin perusteella hänestä on tulossa vakavasti otettava haastaja kisassa jo oleville ehdokkaille.

Laajoilla kansainvälisillä näkökulmillaan myös Euroopan ulkopuolelta, solidaarisuutta korostavilla tyypillisillä demariteemoillaan ja valtiovarainministerin talouskokemuksellaan Urpilainen tulee erottumaan porukasta. Viiden mieshenkilön johtamaan presidenttikisaan on kaivattukin ulkopoliittisesti profiloituvaa naista: tässäkin Urpilainen porhaltaa kentälle yhdennellätoista hetkellä.

Isoimmista turvallisuuspolitiikan kysymyksistä Urpilainen on valtaenemmistön linjoilla.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.