Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Naisiin koh­dis­tu­va vä­ki­val­ta on es­tet­tä­vis­sä – tar­vit­sem­me pa­nos­tuk­sia ruo­hon­juu­ri­ta­son or­ga­ni­saa­tioi­hin, jotka voivat saada pie­nel­lä aikaan suuria

Yksi ihmisoikeusongelma on yleisyydessään ylitse muiden: naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta. Se on yksi laajimmista, sitkeimmistä ja tuhoisimmista ihmisoikeusloukkauksista nykymaailmassamme. Mielestäni osoittaa välinpitämättömyyttä olla käsittelemättä ongelmaa, joka voitaisiin ratkaista ja joka vaikuttaa sekä naisiin että koko yhteiskuntaan.

Maapallomme naisista ja tytöistä joka kolmas on joutunut väkivallan kohteeksi. Tämä tarkoittaa 700–750 miljoonaa ihmistä.

Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta ei valitettavasti ole tasa-arvosta tunnetussa Suomessakaan vierasta. Tutkimusten mukaan Suomessa joka kolmas nainen on kokenut parisuhteessaan fyysistä tai seksuaalista välivaltaa. Euroopan perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan Suomi on yksi naisille vaarallisimmista maista koko Euroopan unionissa. Se ei tee Suomesta mallimaata, päinvastoin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.