Mielipiteet: Mihin tar­vit­sem­me yliop­pi­las­kir­joi­tuk­sia?

Urheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kas­vo­mas­kien paluu

Tilaajille

Näin aset­te­let ruoan lau­ta­sel­le niin kuin hie­nos­sa ra­vin­to­las­sa – ko­ko­sim­me niksit on­nis­tu­nee­seen pleit­tauk­seen

Me syömme myös silmillämme. Kaunis ruoka-annos houkuttelee ruoan äärelle ja tuo esille kokin sielun. Kokosimme vinkit pleittaukseen.

Kontrasti. Tässä annoksessa pohjalla on vaaleaa palsternakkapyrettä ja mustia belugalinssejä, jotka luovat kontrastia annokseen värien ja rakenteensa kautta. Siika on paistettu kauniisti nahkapuolelta, joka kannattaa aina kääntää lautasella ylöspäin. Tuore omena, paistettu salottisipuli sekä palsternakkalastut tuovat syötävien kukkien ohella annokseen myös korkeutta.
Kontrasti. Tässä annoksessa pohjalla on vaaleaa palsternakkapyrettä ja mustia belugalinssejä, jotka luovat kontrastia annokseen värien ja rakenteensa kautta. Siika on paistettu kauniisti nahkapuolelta, joka kannattaa aina kääntää lautasella ylöspäin. Tuore omena, paistettu salottisipuli sekä palsternakkalastut tuovat syötävien kukkien ohella annokseen myös korkeutta.
Kuva: Harri Kuittinen

Moni kotikokki osaa valmistaa herkullista ruokaa, mutta pähkäilee, kuinka sen saisi näyttämään yhtä hyvältä kuin ravintolassa.

Ammattikeittiöissä lautaselle asettelusta käytetään englannin kielestä tullutta nimitystä pleittaus.