
Kontrasti. Tässä annoksessa pohjalla on vaaleaa palsternakkapyrettä ja mustia belugalinssejä, jotka luovat kontrastia annokseen värien ja rakenteensa kautta. Siika on paistettu kauniisti nahkapuolelta, joka kannattaa aina kääntää lautasella ylöspäin. Tuore omena, paistettu salottisipuli sekä palsternakkalastut tuovat syötävien kukkien ohella annokseen myös korkeutta.
Kuva: Harri Kuittinen
Moni kotikokki osaa valmistaa herkullista ruokaa, mutta pähkäilee, kuinka sen saisi näyttämään yhtä hyvältä kuin ravintolassa.
Ammattikeittiöissä lautaselle asettelusta käytetään englannin kielestä tullutta nimitystä pleittaus.
Se vaatii luovuutta ja syntyy usein kokeilujen kautta, mutta on olemassa myös joitakin perusasioita, jotka pleittauksesta kannattaa tietää.

Ei näin! Montako virhettä löydät kuvasta? Lautanen on ahdettu liian täyteen.