Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Näillä vin­keil­lä pa­kas­tat uudet perunat jou­lu­pöy­tää varten – lukija: "Ta­kaan, että toimii"

Oululainen Riitta Rutanen on jo kymmenen vuoden ajan pakastanut kesällä uudet perunat joulupöydän herkuksi kalojen kaveriksi.

Nyt on aika pakastaa paikalliset perunat jouluruokailua varten, hoksauttaa lukija.
Nyt on aika pakastaa paikalliset perunat jouluruokailua varten, hoksauttaa lukija.
Kuva: Riitta Rutanen

Oululainen Riitta Rutanen on jo kymmenen vuoden ajan pakastanut kesällä uudet perunat joulupöydän herkuksi kalojen kaveriksi.

– Maku säilyy, ne ovat kuin kesäisiä uusia perunoita.

Rutanen kävi hakemassa Oulun torilta Paavolan perunoita, jotka hän aikoo käsitellä pakastimeen ensi joulua varten.

– Ostaa rapsautan paikallista siikliä, kun perunat ovat tähän aikaan suhteellisen pieniä ja makeita.

Rutanen ryöppää perunoita 5–8 minuuttia voimakkaasti suolalla maustetussa vedessä.

Perunat kannattaa jäähdyttää nopeasti vaikka siivilässä kylmässä vedessä. Perunat kuivataan ja pistetään pakastepussiin niin, etteivät ne ole päällekkäin.

Pakkaseen Rutanen käsittelee 2–3 pussia uusia perunoita, joita ei saa käyttää ennen kuin jouluna.

Silloin jäiset perunat laitetaan höyrykattilaan tai pieneen määrään kuumaa vettä ja keitetään kypsiksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.