Mainos

Nähhään työ­ka­ve­ria! Yk­sin­yrit­tä­jien kii­ree­tön ta­pah­tu­ma Ro­kual­la tarjosi rentoa yh­des­sä­oloa ja hyviä kes­kus­te­lu­ja

Nähhään työkaveria -tapahtuma tarjosi rentoa yhdessäoloa yksinyrittäjille

Yksinyrittäjä Kirsi Paldanius oli yksi Nähhään työkaveria-tapahtuman järjestäjistä.
Yksinyrittäjä Kirsi Paldanius oli yksi Nähhään työkaveria-tapahtuman järjestäjistä.
Kuva: Ester van Dam

Rokualla järjestettiin elokuun puolessa välissä viikonlopun kestävä yksinyrittäjäverkoston Nähhään Työkaveria-tapahtuma.

”Tapahtuma sujui yli odotusten ja yksinyrittäjiä oli paikalla noin 20. Tapahtumapaikkana Rokua on oivallinen ihanine metsäkankaineen”, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä, yrittäjä Kirsi Paldanius.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja sen ohjelma oli vapaamuotoinen. Rokuan miljööstä sai nauttia myös omatoimisesti harrastamalla vaikkapa metsälenkkejä.

”Tärkeintä oli rento yhdessäolo, eikä järjestettyä ohjelmaa ollut liikaa. Keskusteluja käytiin ja aiheita oli laidasta laitaan. Yrittäjät olivat tyytyväisiä ja nauttivat kiireettömästä viikonlopusta.”

Keskustelu on hyvää vertaistukea

Paldanius on toiminut Pohjois-Pohjanmaan Yksinyrittäjäverkoston johtoryhmässä puolitoista vuotta, ja puheenjohtajana tämän vuoden alusta asti.

”Aloimme järjestämään aamukahvitapaamisia verkossa keväällä 2020. Kuulimme yksinyrittäjien tarpeen tavata toisiaan. Keskustelusta toisen yksinyrittäjän kanssa saa hyvää vertaistukea.”

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät otti vetovastuuta aamukahvitoiminnasta viime vuoden syksyllä.

”Keväällä 2020 Kirsi Anttila Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä pyysi järjestämään webinaarin yksinyrittäjille. Mukana Yksinyrittäjän voimavarat ja selviytyminen -webinaarisarjaa oli organisoimassa yrittäjäkollegani Jaana Leino.”

Loistava matka yrittäjänä

Paldaniuksen yritys Sepontytär Oy on taaperoikäinen. Se tarjoaa muun muassa työyhteisövalmennuksia, työnohjausta ja työyhteisösovittelua. Hän on ollut tyytyväinen päätökseen yrittäjäksi ryhtymisestä, vaikka yritystoiminnan  alkutaipaleella koronakevään sulun aikana toiminnan jatkumiselle ei tuntunut olevan edellytyksiä.

”Perustin Sepontytär Oy:n syyskuussa 2019. Seuraavana keväänä kalenteri tyhjeni koronan vuoksi, ja ajattelin että tähänkö tämä nyt loppuu.  Ylä- ja alamäkineen tämä on kuitenkin ollut loistava matka”, Paldanius toteaa.

Sepontytär valjasti pedagogisen osaamisen ja etäkohtaamisen taitonsa ja hän on muun muassa opettanut etätapahtumien järjestämisen hyviä käytäntöjä yrittäjille.

”Verkossa toimin enimmäkseen myös tällä hetkellä, mutta syksy tuo kalenteriin yhä enenevässä määrin lähitapaamisia.”

Paldanius aloitti työuransa ohjelmistosuunnittelijana ja hän on kouluttautunut muun muassa hierojaksi ja ammattipedagogiksi. Osaamista on kertynyt monipuolisesti. Kirsi Paldaniuksen mielestä tekniikkaa pelätään liikaa.

”Laitteet eivät mene kokeilemalla rikki”, hän muistuttaa.

”Esimerkiksi yksinyrittäjäverkostosta voi löytää sparrailu- ja harjoittelukaverin, jonka kanssa päästä tutuksi laitteen ja sovellusten kanssa.”

PPY:n yksinyrittäjäverkosto
  • PPY:n alueen jäsenyrittäjistä yksinyrittäjiä on noin 2270 
  • Johtoryhmän vetäjä Kirsi Paldanius
  • PPY:n yksinyrittäjäjäsenille lähetetään säännöllisesti yy-meili, jossa kerrotaan tulevista tapaamisista.
  • Jos haluat mukaan wa-ryhmään, laita viestiä: kirsi.anttila@yrittajat.fi tai p. 0500 685 148
  • FB:stä yy-ryhmä löytyy hakusanalla: Pohjois-Pohjanmaan yksinyrittäjät