Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Mys­ti­set me­duu­sat val­taa­vat Hu­pi­saa­ret – myös Oulun kau­pun­gin­ta­lo on jälleen yksi Lu­mo-va­lo­fes­ti­vaa­lin ve­to­nau­lois­ta

Tämän vuoden Lumo-valofestivaali keskittyy Hupisaarille. Puistoon avataan useita valoteoksia, joista suurin on nimeltään Jellyfish.

Puolalaisen taiteilijan Magdalena Radziszewskan suuret, liikkuvat meduusat luovat puiden latvoihin mielikuvan syvästä valtamerestä. Virolaisryhmän rakentama Our Nature Our World Oulun kaupungintalon julkisivussa on yksi pääteoksista tämän vuoden festivaaleilla.
Puolalaisen taiteilijan Magdalena Radziszewskan suuret, liikkuvat meduusat luovat puiden latvoihin mielikuvan syvästä valtamerestä.
Puolalaisen taiteilijan Magdalena Radziszewskan suuret, liikkuvat meduusat luovat puiden latvoihin mielikuvan syvästä valtamerestä.

Tämän vuoden Lumo-valofestivaali keskittyy Hupisaarille. Puistoon avataan useita valoteoksia, joista suurin on nimeltään Jellyfish. Puolalaisen taiteilijan Magdalena Radziszewskan suuret, liikkuvat meduusat luovat puiden latvoihin mielikuvan syvästä valtamerestä.

– Lumossa on tänä vuonna kolme pääteosta, yksi kaupungintalolla, yksi Hupisaarilla ja yksi Prunnitorilla. Hupisaarille sijoittuu valtaosa teoksista ja puisto hehkuu taianomaisena, ennennäkemättömänä keitaana, kuvailee ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

Lumo-valofestivaali sai tänä vuonna ennätysmäärän teosehdotuksia. Niitä tuli yli sata, joista suuri osa tuli ulkomailta. Viime vuonna ehdotuksia tuli kuutisenkymmentä.

– Lumon tunnettuus maailmalla on kasvanut ja tänne halutaan valoteoksia näytille. Laadukkaita ehdotuksia oli niin paljon, että valinta oli vaikea. Päädyimme kokonaisuuteen, jossa eri tyyliset teokset täydentävät toisiaan, kertoo vastaava tuottaja Anna Lanas

Virolaisryhmän rakentama Our Nature Our World Oulun kaupungintalon julkisivussa on yksi pääteoksista tämän vuoden festivaaleilla.
Virolaisryhmän rakentama Our Nature Our World Oulun kaupungintalon julkisivussa on yksi pääteoksista tämän vuoden festivaaleilla.

Seitsemättä kertaa järjestettävää Lumo-valofestivaalia vietetään tänä vuonna 22.–24. marraskuuta. Luontomme on festivaalin teema.

Teoksia on yhteensä noin parikymmentä, joista seitsemän tulee Suomen ulkopuolelta, kaikkiaan viidesta eri Euroopan maasta.

Tämän vuoden pääteokset ovat virolaisryhmän rakentama Our Nature Our World Oulun kaupungintalon julkisivussa, Hupisaarten puolalainen Jellyfish sekä oululaisten Riku Rousun ja Jani Pitkäsen Prunnitorille tekemä urbaani Lähde, johon yhdistyy myös musiikki.

Lopullinen ohjelma on selvillä 14. lokakuuta.

Lumo-valofestivaali sai viime joulukuussa Kalevan toimituksen vuosittain myöntämän tunnustuksen vuoden julkisuusteosta.

Toimitus totesi perusteluissaan, että kävijämääräänsä jatkuvasti kasvattanut festivaali on samaan aikaan sekä vahvasti kansainvälinen että tukevasti paikallinen.

Viime vuoden festivaalilla arvioidaan olleen jopa 150 000 kävijää.

Katso Kalevan lukijoiden ottamia kuvia viime vuoden tapahtumasta täältä.