Myrskyn run­te­le­mal­le Kyl­mä­luo­man alueel­le Tai­val­kos­kel­la pääsee pian ka­las­ta­maan – kaikki ret­kei­ly­rei­tit ovat yhä sul­jet­tu­ja

Taivalkosken Kylmäluoma retkeilykeskukseen johtava tie ja keskuksen ympäristö on saatu raivattua ja myrskyssä kaatuneet puut korjattua.

Taivalkosken Kylmäluoma retkeilykeskukseen johtava tie ja keskuksen ympäristö on saatu raivattua ja myrskyssä kaatuneet puut korjattua. Kylmäluoma kärsi mittavista vahingoista Paula-myrskyssä 22. kesäkuuta.

Kylmäluomaan voi jälleen hankkia kalastuslupia torstaista 15. heinäkuuta alkaen. Myös retkeilykeskus avataan tuolloin, mutta osa alueen vuokramökeistä ja kaikki retkeilyreitit pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Kalastus on  15. heinäkuuta alkaen mahdollista keskuksen vieressä Iso-Pajuluoman lammella. Kalastus onnistuu parhaiten veneestä tai lammen etelärannalta.

Lampea ympäröivä polku ja Pajusalmen laavu ovat edelleen poissa käytöstä kaatuneiden puiden vuoksi.

Kantojen poisto aiheuttaa melua

Kylmäluoman alueelta poistetaan vielä kantoja 19. heinäkuuta alkavalla viikolla, mikä aiheuttaa melua.

Myrskyn tukkimista metsäautoteistä osa on ajokunnossa. Esimerkiksi Ahvenisen ja Aarnikämpän erämökeille pääsee, ja ne ovat vuokrattavissa.

Metsähallitus muistuttaa alueella liikkuvia, ettei raivaamattomille alueille tule mennä. Liikkuminen on hankalaa ja myrskyn jälkeen esimerkiksi toisiinsa nojaamaan jääneet puut aiheuttavat turvallisuusriskin.