Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Tilaajille

Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Miksi otamme kuvia, joita emme koskaan katso?

Kalevan urheilutoimittaja Kai Nevala on Münchenissä seuraamassa yleisurheilun EM-kisoja. Tässä päiväkirjassa käydään läpi arkisia havaintoja kisoista, saksalaisesta elämänmenosta ja kaikesta mahdollisesta mieleen juolahtavasta.

Sunnuntai 21.8.

Aamupalan laskeuduttua suuntasin luoteeseen. Juoksin Kuninkaallisen hirvipuiston ohi ja jatkoin matkaa aina Nymphenburgin linnalle saakka. Barokkilinna on upea entinen valtaapitävien kesäresidenssi (toki varmaan aikoinaan kansalaisten selkänahasta rakennettu) ja sen todella laaja puisto loistelias elokuun auringossa.

Puisto on kuvauksellisen pysäyttävä, mutta pysähtyminen olisi silti tuntunut turhalta. Kauneudesta voi nauttia ilman kuvaamistakin. Puhelimen galleriassa on aina tuhansia ja tuhansia kuvia, joita ei välttämättä koskaan katsele uudestaan. Linnoja, puistoja, muistomerkkejä, tapahtumia, ruoka-annoksia, illanviettoja... kuvattu on, mutta miksi ja ketä varten? Ainahan voi lähettää Nymphenburgin linnanpuistosta kuvan WhatsApp-ryhmään: että katsokaa nyt! Tai esitellä omaa erinomaisuuttaan Instagramissa: että ihailkaa nyt!

Joskus kuvia ottaa niin, ettei oikeastaan näe kuvattavaa kohdetta. Siksi usein olisikin parempi vain olla ja katsoa, istua, kävellä, juosta tai ihan miten vain haluaa aistia asioita.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin! Münchenin päiväkirja päättyy tähän. Vaikka Saksa on sangen konservatiivinen korttimaksamisen suhteen, tämäkin testireissu sujui ilman käteistä.