Kolumni: Kuulun siihen jouk­koon, jolla on useampi ko­ti­paik­ka­kun­ta

Kuvagalleria: Tuk­ki­lau­tal­la päin Iijoen pärs­kei­tä

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Muis­tat­ko vielä fengs­huin? Jäl­jel­le jäivät nämä si­sus­tus­opit – Suo­mes­sa kii­na­lai­ses­ta il­miös­tä ei tullut var­si­nais­ta hittiä, mutta poi­mim­me siitä va­lit­tu­ja paloja

Fengshui-ilmiö pyyhkäisi Euroopan yli vuosituhannen taitteessa. Fengshui on vanha kiinalaista rakentamista ohjannut järjestelmä, jolla tavoitellaan tasapainoa ja hyvinvointia. Sillä voi lisätä kodin viihtyisyyttä käyttämällä työkaluja, jotka ottavat huomioon pohjapiirroksen ja ilmansuunnat.

Valolla on tärkeä merkitys kodissa niin fengshuin kuin perinteisten sisustusoppien mukaan. Kirsi NIemelän työhuoneessa päivänvaloa riittää.
Valolla on tärkeä merkitys kodissa niin fengshuin kuin perinteisten sisustusoppien mukaan. Kirsi NIemelän työhuoneessa päivänvaloa riittää.
Kuva: Petteri Kivimäki

Fengshui-ilmiö ei lyönyt itseään läpi Suomessa yhtä suurella voimalla kuin monissa muissa Euroopan maissa tai esimerkiksi Britanniassa, jossa ilmestyi jopa fengshuille omistettu aikakauslehti. Suomessa suosio tasaantui nopeasti. Mistä se johtuu?

– Suomalaiset ovat luonnon lähellä ja jalat maassa elävää kansaa. Siten myös fengshuin opit ovat meille aika luontaisia, emmekä siksi humahtaneet siihen. Myös minun asiakkaani lähestyvät näitä asioita realistisesti. Se on vain positiivinen asia, jyväskyläläinen fengshui-konsultti Kirsi Niemelä sanoo.