Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Mu­hok­sen met­sä­pa­lon sam­mu­tus­työt jat­ku­vat nel­jät­tä päivää – maaperä täytyy saada täysin sam­muk­siin, ennen kuin alue voidaan luo­vut­taa maan­omis­ta­jil­le

Muhoksen laajan metsäpalon syttymissyy ei ole vieläkään selvillä, koska paloaluetta ei ole päästy tutkimaan jälkisammutustöiden aikana.
Muhoksen laajan metsäpalon syttymissyy ei ole vieläkään selvillä, koska paloaluetta ei ole päästy tutkimaan jälkisammutustöiden aikana.
Kuva: Janne Körkkö

Muhoksella maanantaina alkaneen suuren metsäpalon sammutustöitä jatketaan edelleen.

– Jälkisammutusvaihe jatkuu. Torstaina käytettiin konevoimaa eli mukana oli kaivinkoneita, joilla kaivettiin pesäkkeitä auki. Lisäksi turvesuolta saimme vesivaunuja, joilla kuskattiin vettä ja pumpattiin vaikeimpiin paikkoihin, kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Antti-Juhani Ervasti.

Maaperä täytyy saada täysin sammuksiin, ennen kuin alue voidaan luovuttaa maanomistajille. Siksi hän arvelee, että jälkisammutustyöt jatkuvat vielä ainakin viikonlopun ajan.

Syttymissyy ei ole vieläkään selvillä, koska paloaluetta ei ole päästy tutkimaan yhä jatkuvien jälkisammutustöiden takia.

Ervasti korostaa edelleen myös sitä, että paloalueelle ei pidä kenenkään tulla katselemaan paikkoja. Karrelle palaneet puut voivat kaatuilla vaarallisesti niskaan, ja pelastuslaitokselle pitää suoda työrauha.