Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mu­hok­sen entisen hal­lin­to­joh­ta­jan va­li­tuk­set ja tut­kin­ta­pyyn­tö menivät nurin

Muhoksen entinen hallinto- ja talousjohtaja Rauno Maaninka teki valituksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle ja tutkintapyynnön poliisille irtisanomiskiistoista. Molemmat menivät nurin.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Muhoksen entisen kunnan hallinto- ja talousjohtajan Rauno Maaningan tekemän valituksen virkasuhteensa purkamisesta. Hallinto-oikeus myös velvoittaa Maaningan korvaamaan Muhoksen kunnalle oikeudenkäyntikuluja 15 000 euroa.

Muhoksen kunnanhallitus irtisanoi Maaningan virastaan kesäkuussa 2019 perusteluinaan muun muassa se, että kunnanhallituksen mukaan Maaninka oli käyttänyt Attendo Terveyspalvelut Oy:n työterveyshuollon palveluja väärin perustein ja tarkastanut sekä hyväksynyt laskuja omaehtoisesti kunnan laskujärjestelmässä.

Lisäksi Maaningan sanottiin antaneen väärää tietoa kunnan tarkastuslautakunnalle.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus katsoo Maaningan rikkoneen vakavasti virkasuhteeseen liittyviä velvoitteitaan työskennellessään samanaikaisesti sekä Muhoksen kunnan että Pelastusopiston palveluksessa ilman lupaa ja ilmoittamatta siitä.

Maaningan virkasuhteeseen liittyviä rikkomuksia hallinto-oikeus pitää niin vakavina, että virkasuhde on voitu irtisanoa varoitusta antamatta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.