Mainos

Mu­hok­sen elin­kei­no­elä­mäl­le kuuluu hyvää: Tahtia lyö Mika Mat­ti­la, joka pal­kit­tiin PPY:n vuoden pu­heen­joh­ta­ja­na

Vuoden puheenjohtajaksi Pohjois-Pohjanmaan alueella on valittu yrittäjä Mika Mattila. Hän toimii Muhoksen Yrittäjien puheenjohtajana toista vuotta, ja hänen aikanaan paikallisten yrittäjien asia on saanut vauhtia.

Mika Mattila on saanut tunnustuksen toiminnastaan Muhoksen Yrittäjien paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.
Mika Mattila on saanut tunnustuksen toiminnastaan Muhoksen Yrittäjien paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.
Kuva: Anna Tilvis

”Hyppäsin vauhdista liikkuvaan junaan. Pikkuhiljaa on tullut ajatuksia ja mielipiteitä, mutta en ole hetkeäkään katunut, että lähdin mukaan”, Mika Mattila sanoo.

Hän viittaa siihen, että aikaisemmin jo varapuheenjohtajana ollessaan, hän hoiti ajoittain puheenjohtajan hommia.

Mattila listaa pestin saamapuolelle monta asiaa. Hän on saanut tutustua ihmisiin ja on saanut verkostoja. Hän on saanut nähdä, miten kunnan byrokratia toimii ja on oppinut tuomaan kunnassa yrittäjien hallituksen näkemyksiä esiin.

”Mielenkiintoista on ollut. Hyvät ja mukavat hallituskumppanit motivoivat jatkamaan.”

Muhokselle kuuluu hyvää

Mattilan mukaan Muhoksen elinkeinoelämään kuuluu hyvää. Uusi elinkeinopäällikkö saa yrittäjiltä kiitosta.

”Kunnassa ollaan kuuntelevia ja vastaanottavia. Ilmapiiri on avoin ja ideoita pystyy kertomaan”, Mattila kuvailee.

Kunnassa tehdään töitä uusien yritysten saamiseksi, muun muassa kaavoitetaan yritystontteja.

”Kaiken lähtökohtana on kuitenkin jo olemassa olevien yritysten menestyksen tukeminen. Niissä on tosi paljon potentiaalia laajentua vaikka valtakunnalliseksi.”

Mika Mattila korostaa, että yrittäjäyhdistys ei ole pienen piirin piirileikki. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, oli sitten yrittäjä, yrittäjyydestä kiinnostunut tai entinen yrittäjä.

”Me emme saa asioita eteenpäin, jos puurramme yksinämme. Me haluamme tehdä yhteistyötä kunnan ja muiden yhteistyökumppaneitten kanssa.”

Yhteistyö kunnan kanssa on ottanut isoja askelia eteenpäin. Merkittävimmäksi Mattila nostaa kunnan uuden hankintaohjeen aikaansaamisen.

”Paikalliset yrittäjät osallistutettiin siihen. Se oli moniportainen prosessi, jossa kuunneltiin aidosti yrittäjiä. Järjestettiin myös hankintailta”, Mattila kertoo.

Syysseminaari oli menestys

Muhoksen Yrittäjien syysseminaari lokakuussa oli menestys. Puhujiksi saapuivat Suomen Yrittäjistä johtaja Harri Jaskari ja pääekonomisti Mika Kuismanen.

Vieraat kiersivät päivällä eri yrityksissä ja illalla osallistuivat seminaariin. Siellä oli mukana kymmenen eri alan yrittäjää kertomassa tämän hetken uhista ja mahdollisuuksista sekä ensi vuoden uhkista ja mahdollisuuksista.

”Koskaan ennen ei ole tullut niin paljon positiivista palautetta, koskaan ennen ei ole ollut niin paljon osallistujia. Tuli tosi hyviä keskusteluja”, Mattila kertoo.

"Me emme saa asioita eteenpäin, jos puurramme yksinämme. Me haluamme tehdä yhteistyötä kunnan ja muiden yhteistyökumppaneitten kanssa.”

Omien työkiireittensä keskellä Mattila on osallistunut alueyhdistysten luottamushenkilöille tarkoitettuihin, etäyhteydellä toteutettuihin Perjantaiporinoihin.

”Siinä on kuullut maakuntien kuulumiset. On ollut mielenkiintoisia aiheita, kun joku asiantuntija on ollut puhumassa. On mukava kuulla, miten muilla yhdistyksillä menee. Koskaan ei voi kuitenkaan kopioida suoraan, vaan toiminnan pitää olla itsensä näköistä.”

Palkitsemisen perusteissa huomioitiin se, että Muhoksella jäsenmäärä on tänä vuonna kasvanut yli kymmenellä jäsenellä.

Tulevana vuonna syysseminaari järjestetään uudelleen, ja puhujiksi pyydetään Suomen Yrittäjien asiantuntijoita. Kunnan kanssa järjestetään hankintailta kaksi kertaa vuodessa.


Vuoden puheenjohtaja
  • Mika Mattila Muhoksen Yrittäjistä
  • Palkitsemisen perusteena on aktiivinen yhteistyö kunnan kanssa ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen. 
  • Aktiivinen vuorovaikutus jäsenyrittäjiin päin. 
  • Jäsenmäärän kasvattaminen ja yhdistyksen avoimuus. 
  • Yhteistyö alue- ja kattojärjestön kanssa. 
  • Positiivinen asenne.