Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Moni uskoo po­lii­tik­ko­jen mel­las­ta­van tun­ne­leis­sa kau­pun­kien alla – huuhaa leviää huo­les­tut­ta­vas­ti

Salaliittoteorioita ja vääriä tietoja levittävät nettiyhteisöt ovat saaneet huomattavan laajan yleisön koronaviruksen aikana. Sosiaalinen media tekee täyttä huuhaata suoltavista ryhmistä vaikutusvaltaisia ja myös vaarallisia toimijoita.

Koronaviruksen leviäminen on tarjonnut muhevaa kasvupohjaa erilaisille salaliittoteorioille ja vaihtoehtoisille totuuksille. Vauhdikkaimmin on lisääntynyt Yhdysvalloista alkunsa saanut internetin alustoilla toimiva QAnon-liikehdintä.

QAnonin verkkokeskustelut muistuttavat huuhaata. Liikkeen mukaan korona on eliitin salaliitto nujertaa vastustajat. Välineenä käytetään 5G-dataverkkoa ja kehitteillä olevaa rokotetta.

Q-viesteissä tiedetään poliitikoilla olevan kansainvälinen pedofiilirinki tunneleissa suurkaupunkien alla. Mutta kun Mars tulee neliöön Pluton kanssa, maapallon kaikki väärinkäytökset alkavat paljastua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.