Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Moni miettii va­ka­vas­ti muuttoa maalle – onko Oulu vi­ran­hal­ti­joi­neen ja päät­tä­ji­neen he­reil­lä tämän ajan mer­kit­tä­vän ilmiön ää­rel­lä?

Kyllä maalla on mukavaa! Näin ajattelee yhä useampi työikäinen suomalainen, tai ainakin haaveilee tuon tunteen omakohtaisesta kokemisesta elämässään tulevina vuosina. Koronakriisin ja kasvaneen etätyön tekemisen vauhdittama trendi on saanut myös tulevaisuuden tutkijat ja muuttoliikkeen asiantuntijat kiinnostumaan ja innostumaan.

Mielenkiintoista kieltään muutoksesta kertovat lukuisat tutkimukset, mielipidekyselyt ja tulevaisuuden visiot. Maaseutumaiset kunnat tai kaupunkien ”reuna-alueet” ovat olleet alkuvuoden ajan todellakin muuttovoittajia!

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn mukaan lähes miljoona suomalaista siis miettii vakavasti maallemuuttoa – yrittäjistäkin lähes kolmasosa. Näin tämä koko ajan kasvava joukko suomalaisia haastaa yksipuolistuneen käsityksen kaupungistumiskehityksen vääjäämättömästä kasvusta.

Merkillepantavaa on, että yrittäjät pitävät maaseutua hyvänä ympäristönä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.