Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miten käy ikään­ty­vien ra­ha-asioi­den hoidon? "Hui­jaus­vies­te­jä on vii­mei­sen kolmen kuu­kau­den aikana tullut säh­kö­pos­tii­ni kolmen muunkin pankin ni­mis­sä"

Miten yhteiskuntamme on antanut ja antautunut sellaisen sähköisen muutoksen valtaan, jossa on mahdollista pettää ja huijata ihmisiä rajattomasti.

Kerron esimerkin. Sain pankiltani sähköpostiviestin, jossa kaikki logot, osoitteet, puhelinnumerot ja muutkin tiedot olivat aivan oikein. Ystävällisin sanoin selvällä Suomen kielellä pyydettiin kirjautumaan pankin sivuille ja lukemaan sieltä viesti ja allekirjoittamaan se, jos sitä tarvittaisiin.

Kirjautumisohjeetkin olivat kuin pankin ohjekirjasta ja kirjautumisosoitekin sama jota käytän pankkiin asioidessani, eli verkkopankin osoite.

Epäluuloiseksi olen tullut, ja kirjauduin pankkiini niin kuin opetettu on, kirjoittamalla osoitteen osoiteriville – ei googlen tai muunkaan ohjelman kautta – ja kirjoitin viestin pankilleni.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin yhteydenottoni pankkiin tapahduttua sain uuden sähköpostin, jossa ilmoitettiin, että pyytämäni asiakirjat olivat verkkopankissa valmiina ja alla oikeanlainen linkki, jotta kirjautuisin ja lukisin viestin klikkaamalla avautuvan etusivun ”omaposti” -linkkiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.