Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mitäs me pal­kin­to­pöy­tien put­saa­jat – kova har­joit­te­lu on Oulun Uinnin Kalle Pe­sä­läl­le ja Konsta Ran­ta­suol­le elä­män­ta­pa

Oman harjoitusryhmän kunnianhimo puskee lahjakkuuksia koko ajan parempiin tuloksiin.

Kalle Pesälän (vas.) ja Konsta Rantasuon syyskausi oli onnistunut. Vauhti altaassa kiihtyy ja tuo mukanaan myös mainiota menestystä.
Kalle Pesälän (vas.) ja Konsta Rantasuon syyskausi oli onnistunut. Vauhti altaassa kiihtyy ja tuo mukanaan myös mainiota menestystä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kello soi 5.50 Kempeleessä. Siihen päättyy uni, jonka jäljiltä suuri osa uimari Kalle Pesälän arkipäivistä rullaa suoraviivaisesti kuin pikajuna Suomen pääradalla.

– Herätyksen jälkeen kotona pieni aamupala, vanhempien kyydillä Raksilaan, treenit, harjoitusten jälkeen Kastellin urheilulukioon, päivä opiskelua, koulun jälkeen kävely takaisin hallille, vähän välipalaa ja läksyjen tekoa, illan harjoitukset, kotimatka ja kotona pää tyynyyn välillä 21.30–22.00.

Näin Oulun Uintia edustava Pesälä kiteyttää tiistain, keskiviikon ja torstain päiväohjelmansa. Maanantaisin ja perjantaisin tahti on hieman väljempi, sillä tuolloin aamuharjoituksia ei ole.

Vuonna 2006 syntynyt Pesälä ja hänen seura- sekä ikätoverinsa Konsta Rantasuo lukeutuvat suomalaisen uinnin tulevaisuuden toivoihin. Päättyneen syyskauden pääkisoista kaksikko kantoi mitaleita kotiin kassikaupalla, mikä ei toisaalta ole ihme.

Pesälän kuvaus arkisen päivän rutiineista alleviivaa, miten tavoitteellisesti OU:n nuoret urheilijat suhtautuvat lajiinsa ja yhtä lailla myös koulunkäyntiinsä.

Luottamuksen kehässä

Tulokset ovat looginen seuraus uinnille omistautumisesta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.