Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mistä löytyy enää riit­tä­väs­ti väkeä pe­to­kan­nan ku­ris­sa­pi­toon?

Vähän väliä voi lukea lehdistä, kuinka eri lajeja on sukupuuton partaalla. Onko suojelijoilla tullut mieleen, että isojen ja pienten petojen suojelu on yksi suuri syy esimerkiksi monien pienten ja suurempien lintujen katoon. Monilla alueilla epätasapaino on huomattava. Täysin rauhoitettuja ovat susi (metsästys poikkeusluvalla), maakotka, merikotka, kaikki haukat ja pöllöt. Karhua ja ilvestä sentään annetaan hiukan metsästää. Pienpetoja on luonnossa paljon, minkit, näädät, supikoirat, ketut, mäyrät ja niin edelleen.

Jokainen peto tarvitsee ravintoa, lihaa. Ihminen on ravintoketjun huipulla, ja ihminen elinkeinoineen on myös huomioitava.

Tällä hetkellä tuntuu, että päätöksentekijät kuuntelevat enemmän massahysteriassa olevaa ”luonnonsuojelijoiden” joukkoa kuin ihmisiä, jotka elävät itse joka päivä luonnon keskellä ja näkevät ja tuntevat nahoissaan tämän kieroutuneen ylisuojelun.

Sukulaiseni tilalla sudet tappoivat kesällä 2021 nautoja eri kerroilla yhteensä 30.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.