Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Missä on me­rel­li­nen Oulu? – Ou­lun­sa­lon Var­jak­kaan tar­vi­taan ki­peäs­ti kun­nol­li­nen vessa, ve­si­pis­te ja jä­te­ka­tos

Mitä tekee merimiehen muija, kun iskee luonnollinen tarvis eli hätä? Oulunsalon Varjakan satama-alueella vaihtoehtoja on kaksi: joko panttaa kotiin saakka taikka rämpii pusikkoon siellä jo aiemmin asioineiden ihmisten jätösten, punkkien ja itikoiden sekaan pyllistelemään. Uimarannan löyhkäävät, törkyiset Bajamajat puolestaan useimmiten eivät ole vaihtoehto!

Oulunsalon Varjakka on suosittu ulkoilu- ja virkistysalueena. Talvisin alueella liikkuu pilkkijöitä ja jäällä ulkoilee ja rannalla makkaroita paistelee paljonkin väkeä. Kesäisin alueella on suosittu uimaranta ja venesatama.

Varjakan saaressa retkeilijöitäkin riittää. Alueella liikkuu siis vuosittain huomattava määrä ihmisiä, mutta sataman alueella ei silti ole minkäänlaisia saniteettitiloja.

Tätä taustaa vasten tuntuu kestämättömältä, että Oulun kaupunki syytää miljoonatolkulla rahaa merikylpylähankkeeseen, jonka toteutuminen (ja mahdollinen tuleva käyttöaste) on epävarmaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.