Tilaajille

"Minä suun­nit­te­len ja teen minkä osaan, mies tekee loput" – ou­lu­lai­seen yksiöön tehtiin pin­ta­re­mont­ti ja uu­sit­tiin ka­lus­tus alle 2 300 eurolla

Säästöä syntyi itse tekemällä, kierrättämällä ja kekseliäisyydellä. Lisäkuluja teetti vanha tapetti, joka pysyi seinässä kuin tauti, samoin riittämättömät sähkökaapeloinnit.

Keittiön välitila sai uuden ilmeen dc-fixillä, joka on eräänlaista kontaktimuovi-kalvoa. Muovimaton alta löytyi alkuperäinen lattia. Etelän puolella sijaitseva olohuone on valoisa koko päivän. 50-luvun tapetti toi asuntoon vanhan talon henkeä.
Keittiön välitila sai uuden ilmeen dc-fixillä, joka on eräänlaista kontaktimuovi-kalvoa.
Keittiön välitila sai uuden ilmeen dc-fixillä, joka on eräänlaista kontaktimuovi-kalvoa.
Kuva: Mikko Tormanen

Kati Valjus ja Mikko Törmänen selvisivät 30 neliön puukerrostaloyksiön remontoinnista ja kalustamisesta alle 2 300 eurolla, vaikka vanha tapetti, joka pysyi seinässä kuin tauti, tuotti lisäkuluja, samoin riittämättömät sähkökaapeloinnit. Säästöä syntyi itse tekemällä, kierrättämällä ja kekseliäisyydellä.

Vuonna 1954 valmistuneen puukerrostalo-osakkeen kiintokomerosta pilkotti vanha puulattia. Se oli luultavasti 80-luvun tietämillä peitetty vankalla lastulevyllä ja parkettikuvioisella muovimatolla, mutta onneksi komero paljasti, mitä muovin alta löytyisi.

Remontti tuli kaikin puolin tarpeeseen, sillä lattian lisäksi myös muut pinnat olivat kauttaaltaan kuluneita ja yleisilme muutenkin persoonaton.