Kaupunginjohtaja: Seit­se­män kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Mil­jar­dien in­ves­toin­nit ovat edel­leen jonossa – EK haluaa uu­dis­taa in­ves­toin­ti­lu­vat: "Nyt on kiire niin tur­val­li­suu­des­sa kuin vih­reäs­sä siir­ty­mäs­sä"

Investointilupien käsittelyssä voi Elinkeinoelämän keskusliiton vasta ilmestyneen raportin mukaan mennä vuosia. Investointihankkeen toteuttaminen vaatii lukuisia viranomaismenettelyitä, ja viranomaisten yhteydenpito kestää. Erityisesti EK näkee pullonkaulojen aiheutuvan ympäristöluvista.

Viranomaisten lupamenettelyt on Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä laitettava uusiksi, jos lupajonoissa odottavat miljardien investoinnit halutaan taloutta vauhdittamaan.

Lupaprosessien hitaus on elinkeinoelämälle myrkkyä. Syksyllä 2021 EK arvioi, että lupajonossa on investointeja kaikkein varovaisimmankin arvion mukaan yli kolmen miljardin euron arvosta. Todellinen luku on EK:n keskiviikkona julkistaman raportin mukaan todennäköisesti moninkertainen.

– Ympäristölupaprosessit kestävät tällä hetkellä absoluuttisesti liian kauan, EK:n johtava asiantuntija Minna Ojanperä sanoo.

Ojanperä kertoo, että hitauden lisäksi ongelmakohtia lupaprosesseissa ovat huono ennakoitavuus, sähköisen asioinnin heikkous sekä kommunikaatioyhteyden puuttuminen eri viranomaisten välillä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.