Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­hee­näi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­tia­lueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Miksi päi­vä­ko­ti ei saa ostaa leluja lä­hi­kau­pas­ta, vaikka tarjous olisi pa­rem­pi? – "Jos las­ke­taan mukaan käy­tet­ty työai­ka, eihän se oi­keas­ti ole hal­vem­paa"

Oulun kaupungin päiväkotien lelu- ja pelihankinnat on keskitetty kahdelle toimittajalle. Eikö leluja ostaessa voisi suosia oman alueen myymälöitä?

Oulun kaupungin päiväkotien leluhankinnat on keskitetty kahdelle toimittajalle. Päiväkodit tilaavat tarvitsemansa lelut ja pelit näiltä toimittajilta, vaikka lähikaupassa olisi parempi tarjous.

Oulun kaupungin hankintasuunnittelija Krista Piippo, saavatko yksittäiset päiväkodit ostaa lelut omilla budjeteillaan?

– Oulun kaupunki on julkisista hankinnoista annetun hankintalain tarkoittama hankintayksikkö. Yksittäinen päiväkoti on osa hankintayksikköä, eikä irrallinen toimija. Hankintarajat lasketaan siis koko kaupungin tasolla.

– Kansallisen kynnysarvon ylittäviin hankintoihin sovelletaan hankintalakia. Laissa tarkoitettujen hankintayksiköiden on kilpailutettava hankintansa ja käyttöoikeussopimuksensa laissa säädetyllä tavalla.

– Hankintaa ei myöskään saa pilkkoa eriin tai laskea sen arvoa poikkeuksellisin menetelmin hankintalain säännösten soveltamisen välttämiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.