Terveydenhoito: THL:n ra­port­ti: Pohteen väestö on monin tavoin on­gel­mal­li­nen

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Luitko jo tämän: Maa­jus­sil­le morsian -sar­jas­ta tuttu Teija Särkelä sanoo upot­ta­neen­sa he­vo­siin mie­let­tö­män määrän rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi Oululta puuttuu nuo­ri­so­val­tuus­ton edustus kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa?

Milloin on paras aika vaikuttaa kaupungissa tehtävään päätökseen? Koulussa nuorille opetetaan, että päätöksiin kannattaa vaikuttaa valmisteluvaiheessa – jälkeenpäin on hyvin vaikeaa lähteä muuttamaan tai kumoamaan tehtyä päätöstä.

Kuitenkin ohjeen noudattaminen käytännössä on nuorille hyvin vaikeaa. Valtuuston päätettäväksi tulevat asiat valmistelee kaupunginhallitus, mutta Oulun nuorisovaltuustolla – jonka tehtävä on nostaa nuorten ääni kaupungin päätöksentekoon – ei ole edustajaa kaupunginhallituksen kokouksissa.

Mitä hyötyä on tästä teoreettisesta demokratiakasvatuksesta, jos sitä ei voida harjoittaa käytännössä? Toki kaupunginhallitus voi pyytää nuorisovaltuustolta lausuntoja, mutta tämä tapahtuu kaupunginhallituksen ehdoilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.