Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Mikko Hak­ka­rai­nen vetää kolmena ke­vät­sun­nun­tai­na Oulun tuo­mio­kir­kon kryp­tas­sa raa­mat­tu­vi­san – Vanhan tes­ta­men­tin hui­keis­ta ker­to­muk­sis­ta riittää his­to­rial­li­sia ja teo­lo­gi­sia ky­sy­myk­siä, vi­sai­lu­kon­ka­ri kertoo

Pubivisakonkari Mikko Hakkarainen laajentaa raamattuvisoihin.
Pubivisakonkari Mikko Hakkarainen laajentaa raamattuvisoihin.
Kuva: Lassi Heikkinen

Oululainen kokenut pubivisojen vetäjä Mikko Hakkarainen vetää kevään aikana kolme raamattuaiheista tietovisaa tuomiokirkon kryptassa.

Ensimmäinen, ”ennakkovisa” on vesivahingon jälkeen käyttöön otettavan kryptan avajaisiltana, keskiviikkona 21. helmikuuta kello 18.30. Varsinaiset kevään visat ovat 17. maaliskuuta, 28. huhtikuuta ja 19. toukokuuta kello 18.

– Olen kymmenvuotisen pubivisahistoriani aikana ujuttanut visoihin kysymyksiä Vanhan ja Uuden testamentin maailmasta. Erityisesti kertomukset ovat niitä, jotka muistetaan ja joihin löytyy vastauksia joukkueilta, Mikko Hakkarainen kertoo tiedotteessa.

Mikko Hakkarainen vetää oululaisissa pubeissa visoja kolmena iltana vikossa. Pubivisaperinteen nousukausi oli 1980-luvulta alkaen, kun televisiossa Jyrki Otila ja Reijo Salminen pitivät suosittuja tietokilpailuja.

Tietokilpailuissa aihealueet liikkuvat laidasta laitaan, samoin pubivisoissa.

Hakkarainen ehdotti omissa häissään vihkipappi Satu Saariselle raamattuaiheista visaa. Saarinen innostui, ja asia päätettiin laittaa vireille. Paikaksi valikoitui tuomiokirkon krypta, joka itsessään henkii historiaa ja tarinoita ja joka valmistui vesivahingon jälkeen sopivasti kevääksi.

– Kryptan visoissa on tulossa myös paikallista kirkkohistoriaa. Vanhan testamentin kertomukset ovat huikeita. Niissä riittää ammennettavaa, historiallisia ja teologisia kysymyksiä, kertoo Hakkarainen.

Kryptassa käytävät visat noudattavat pubivisakulttuuria. Ne ovat kaikille avoimia tietokilpailuiltoja, joihin voi tulla 1–4 hengen joukkueella.

– Tarkoitus ei ole tulla otsa kurtussa kilpailemaan, vaan hyvässä joukkuehengessä ja fiiliksessä. Lähes oikein kirjoitetut vastaukset riittää, kannustaa Hakkarainen.

Toki visan parhaalle joukkueelle on luvassa palkinto.