Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Mika Aal­to­lal­le pe­rus­tet­tu tu­ki­yh­dis­tys – pitää tors­tai­na tie­do­tus­ti­lai­suu­den pre­si­den­tin­vaa­leis­ta

Jos Aaltola tavoittelee presidentin tehtävää valitsijayhdistyksen kautta, hän tarvitsee taakseen 20 000 äänioikeutetun allekirjoittaman kannattajakortin.

Helsinki
Kuvassa Mika Aaltola. Kirjan julkistamistilaisuus. Mihin menet Suomi. Politiikan tutkija. Dosentti ja Ulkopoliittisen Imstituutin johtaja. Venäjä. Ukraina. Sota Afganistan. Iran. Syyria. . Helsinki 17 Lokakuu 2022. COM.PIC / MAURI RATILAINEN
Kuva: Mauri Ratilainen

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan tukiyhdistys presidentinvaaleja varten on perustettu. Patentti- ja rekisterihallitukseen rekisteröitiin keskiviikkona Suomen turvattu tulevaisuus -niminen yhdistys, jonka yhtenä jäsenenä on Aaltolan vaimo Kirsi Aaltola.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Valtteri Vuorisalo vahvistaa STT:lle, että kyseessä on Aaltolan mahdollista ehdokkuutta ja kampanjaa varten perustettu yhdistys.

– Tämä on yhdistys, joka edustaa demokraattisia arvoja. Olemme pyytäneet, että Mika (Aaltola) olisi meidän presidenttiehdokkaamme, Vuorisalo kertoo.

– Odotamme Mikan vastausta, jonka pitäisi tulla ihan lähipäivinä.

Vuorisalo on julkishallinnon ja turvallisuuden yksikön toimialajohtajana Fujitsulla sekä osa-aikainen työelämäprofessori Tampereen yliopistossa.

Jo aiemmin on uutisoitu, että Aaltola kertoo tällä viikolla, lähteekö hän tavoittelemaan presidenttiyttä. Keskiviikkona Aaltola kertoi Twitterissä, että hän pitää torstaina iltakuudelta tiedotustilaisuuden medialle "koskien presidentinvaaleja 2024".

Aaltolan mukaan tiedotustilaisuus järjestetään Luumäellä Etelä-Karjalassa P. E. Svinhufvudin kotimuseolla.

Jos Aaltola haluaa tavoitella presidentin paikkaa valitsijayhdistyksen kautta, hän tarvitsee 20 000 äänioikeutetun allekirjoittamaa kannattajakorttia.

Yhdistyksen perustamisesta kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.