Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mies tun­keu­tui toisen hen­ki­lön asun­toon Enon­te­kiöl­lä ja uhkasi ryn­näk­kö­ki­vää­ril­lä – kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si vuoden eh­dol­li­seen van­keu­teen

45-vuotias enontekiöläismies tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Mies tunkeutui marraskuussa 2021 toisen miehen kotiin. Tuomittu hakkasi ensin asunnon omistajan kodin ovea ja vaati sen avaamista. Kun omistaja ei mennyt heti avaamaan, mies rikkoi oven lasisen ikkunan.

Tämän jälkeen asunnon omistaja meni ovelle ja avasi sen. Mies tunkeutui asuntoon sisään mukanaan rynnäkkökivääri. Hän käski asunnon omistajaa menemään polvilleen maahan ja uhkasi useita kertoja suusanallisesti tappamisella tai ampumisella. Rynnäkkökivääri oli ampumavalmiudessa.

Miehen hallusta löytyi tapahtumia seuranneena päivänä pienoiskivääri, johon hänellä ei ollut hallussapitoon oikeuttavaa lupaa.

Mies myönsi kaikki syytteet oikeiksi oikeudessa.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi mies tuomittiin käräjäoikeudessa korvaamaan asunnon omistajalle 1 800 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Miehen hallusta löytynyt pienoiskivääri, rynnäkkökiväärin lipas sekä kivääri tuomittiin valtiolle menetetyiksi.

Tuomio on lainvoimainen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.