Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mies toi ala­ikäi­sen lait­to­mas­ti Suomeen ja rais­ka­si – Lapin kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si pitkään van­keus­ran­gais­tuk­seen tör­keäs­tä rais­kauk­ses­ta ja ih­mis­kau­pas­ta

Lapin käräjäoikeus on tuominnut 28-vuotiaan miehen törkeästä ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta ja laittoman maahantulon järjestämisestä ehdottomaan vankeuteen.

Teko kohdistui alaikäiseen henkilöön, jonka tuomittu ja kaksi muuta henkilöä yhdessä toivat ja järjestelivät kuljetuksen Suomeen ilman, että henkilöllä olisi ollut maahantuloon vaadittavaa matkustusasiakirjaa, viisumia tai oleskelulupaa.

Laittomasti maahantuotu henkilö oli matkustanut lentäen Kreikasta Espanjan kautta Saksaan ja Saksasta laivalla Ruotsiin toisen henkilön nimellä ja henkilökortilla. Ruotsista henkilö oli matkustanut junalla Suomeen yhdessä tuomitun 28-vuotiaan miehen seurassa.

Laittomasta maahantulon järjestämisestä tuomittiin toinen matkan järjestelyissä mukana ollut henkilö 30 päiväsakon rangaistukseen. Hän oli ostanut 28-vuotiaan miehen pyynnöstä maahantuotavalle henkilölle lentolipun tietäen, että henkilöä oltiin tuomassa Suomeen. Oikeuden mukaan hänen oli tullut pitää myös varsin todennäköisenä sitä, ettei kohdehenkilöllä ole maahantuloon vaadittavia asiakirjoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.