Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mie­len­osoit­ta­jat pa­la­si­vat Aa­lis­tun­tu­ril­le – "Olemme py­säyt­tä­neet kaiken hak­kuu­työ­maa-alueel­le menevän lii­ken­teen"

Metsäliike katkaisi Aalistunturin alueen hakkuutyömaa-alueelle kulkevan talvitien samoista kohdin kuin viikko sitten. Hakkuut alueella ovat jälleen keskeytyksissä.
Metsäliike katkaisi Aalistunturin alueen hakkuutyömaa-alueelle kulkevan talvitien samoista kohdin kuin viikko sitten. Hakkuut alueella ovat jälleen keskeytyksissä.
Kuva: Elokapina

Metsäliikkeen mielenosoittajat ovat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä palanneet keskeyttämään Metsähallituksen hakkuut Aalistunturin eteläpuolella Kolarissa.

– Meitä on noin kymmenen mielenosoittajaa saman talvitien alussa missä meillä oli tasan viikko sitten maanantaina leiri, Elokapinan Ida Korhonen kertoo.

Korhosen mukaan taktiikka hakkuiden keskeyttämiseen on sama kuin aiemmassa mielenosoituksessa viikko sitten.

– Olemme pysäyttäneet kaiken hakkuutyömaa-alueelle menevän liikenteen. Suurin osa metsätyökoneista ei ollut yöllä liikenteessä eikä työntekijöitä päästetä nyt aamulla alueelle.

Metsähallituksen Metsätalous oy:n aluejohtaja Samuli Myllymäki vahvistaa hakkuiden keskeytyksen.

– Yrittäjän kautta olemme saaneet tiedon, että työmaalle pääsy on estetty. Tilanne alueella on rauhallinen ja selvittelemme sitä, miten asiassa nyt edetään.

Muun muassa Elokapinan ja Luonto-Liiton metsäryhmän aktiiveista sekä yksityishenkilöistä koostuva Metsäliike keskeytti Aalistunturin hakkuut ensimmäisen kerran viikko sitten leiriytymällä talvitien varteen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.