Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Miehet toivat yli tuhat kiloa nuuskaa moot­to­ri­kel­kal­la, autolla ja ve­neel­lä Suomeen – oikeus määräsi eh­dol­lis­ta van­keut­ta ja ison laskun

Kolme miestä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin nuuskan salakuljetuksesta ja törkeistä veropetoksista.

Teot tapahtuivat vuosien 2019 ja 2020 aikana. Vyyhti lähti aukenemaan, kun tulli onnistui takavarikoimaan vuoden 2020 kesällä 265 kilon nuuskalastin, joka oli vähän aikaisemmin tuotu Pellossa moottoriveneellä maihin ja jota oltiin siirtämässä autolla Etelä-Suomeen edelleen myyntiä varten.

Yksi miehistä oli järjestellyt ja organisoinut nuuskan hankintaa Suomeen. Hän oli muun muassa antanut kuljettajille toimeksiantoja ja maksanut palkkioita salakuljetuksesta tuodun nuuskamäärän mukaan.

Matkailuautosta löytyi 265 kg nuuskaa kätkettynä esimerkiksi tavaratilaan, wc-tilaan ja kaappeihin.
Matkailuautosta löytyi 265 kg nuuskaa kätkettynä esimerkiksi tavaratilaan, wc-tilaan ja kaappeihin.
Kuva: Tulli

Hän oli usein vastaanottamassa nuuskalastia Suomen puolella sekä oli mukana myös Ruotsin puolella nuuskien pakkaamisessa osallistuen myös nuuskien kuljettamiseen.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta  kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 90 tunnin yhdyskuntapalveluun. Mies on tuomittu talousrikoksesta myös aiemmin, ja tapahtumien tekoaikana hänellä oli ehdollisen rangaistuksen koeaika meneillään.

Yksi tuomituista miehistä toimi nuuskien kuljettajana Suomen puolelle.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.