Met­sä­teol­li­suus vastaa lakkoon kolmen päivän työ­su­lul­la, so­vin­toa haetaan val­ta­kun­nan­so­vit­te­li­jan toi­mis­tol­la

Metsäteollisuus ry on ilmoittanut kolmen päivän työsulusta paperi- kartonki- ja metsäteollisuudessa. Työsulku alkaa 10. helmikuuta yhteensä 12 tuotantolaitoksessa.

Stora Enson Oulun tehdas ei ole työsulun piirissä.
Stora Enson Oulun tehdas ei ole työsulun piirissä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Metsäteollisuus ry on ilmoittanut kolmen päivän työsulusta paperi- kartonki- ja metsäteollisuudessa. Työsulku alkaa 10. helmikuuta yhteensä 12 tuotantolaitoksessa. 

Työsulku seuraa työntekijäjärjestöjen kahden viikon lakkoa, joka on alkamassa sellu- ja paperitehtailla maanantaina.

Sulusta ilmoitettiin sunnuntaina samaan aikaan, kun Metsäteollisuus palasi alan työkiistan sovitteluun Paperiliiton kanssa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan toimistolla. 

Työsulun piirissä on muun muassa Metsä Fibren tehtaita, Stora Enson tehtaita ja UPM:n tehtaita. Stora Enson Oulun tehdas ei ole työsulun piirissä, mutta Kemissä sijaitseva Stora Enson Veitsiluoto Oy on. Työsulun aikana Paperiliittoon, Ammattiliitto Prohon ja Sähköliittoon kuuluvia työntekijöitä ei päästetä työpaikalleen, eikä heille makseta palkkaa. 

Metsäteollisuuden ja ammattiliittojen väliset työsopimusneuvottelut ovat jatkuneet jo viikkoja. Metsäteollisuuden mukaan työsululla pyritään vauhdittamaan neuvotteluja suuntaan, joka parantaisi kilpailukykyä. 

– Kilpailukyvyn parantamisen tarve ei ole kadonnut Suomesta mihinkään. Suhteettoman laajoja lakkoja keskenään koordinoivat ammattiliitot toimivat hyvin lyhytnäköisesti. Ne eivät kanna vastuutaan suomalaisten tehtaiden kilpailukyvystä ja elinkelpoisuudesta tai edes jäsentensä työpaikoista, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtajaJyrki Hollménsanoo tiedotteessa.