Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Met­sä­teol­li­suus on edel­leen ta­lou­tem­me tu­ki­jal­ka niin ha­lu­tes­sam­me

Vuoden 2008 kriisissä metsäsektorilla katosi kolmannes tuotannosta, joka koostuu sahatavarasta, massasta, paperista ja kartongista. Muiden tuotanto on palautunut, mutta paperin pudotus jatkunut. Paperi on silti vieläkin merkittävä.

Yhteiskunnan olisi kannattanut pitää kilpailukyvystä huolta. Paperitehdas tuottaa 400 miljoonaa euroa, mistä kotimaahan jää 300 miljoonaa korkean kotimaisen raaka-aineosuuden vuoksi. Tuotannosta irtoavat verotulot arvioin lähemmäs 100 miljoonaksi euroksi. Esimerkiksi puun kokonaisveroaste täällä Pohjois-Suomessa ei ole pelkkä pääomavero 30–32 prosenttia, vaan 40–50 prosenttia.

Suomella on pysyvä logistinen kilpailuhaitta kilpailijoihin nähden, korostuen Pohjois-Suomessa! Olemme kaukana markkinoista. Lisäksi tulevat kotoiset kustannuslisät, joita vähätellään vertaamalla liikevaihtoon. Mutta liikevaihdolla ei ole merkitystä, jos viivan alla on murusia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.