Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Tilaajille

Meteli raikaa yötä myöten, pihalle virt­sa­taan ja asuk­kai­ta uh­kail­laan Kii­ke­lis­sä – "Ei tässä oikein muuta voi kuin toivoa, että vii­kon­lop­puisin olisi huono sää"

Asiattoman käytöksen puolelle menevä illanvietto Kiikelinsaaressa häiritsee asukkaiden yörauhaa. Poliisin mukaan siellä on ollut tänä kesänä tavallista enemmän väkeä.

Perjantain alku-ilta kulki Kiikelissä suhteellisen rauhallisissa merkeissä, vaikka viikonlopun viettäjiä oli paikalla jo sankoin joukoin.
Perjantain alku-ilta kulki Kiikelissä suhteellisen rauhallisissa merkeissä, vaikka viikonlopun viettäjiä oli paikalla jo sankoin joukoin.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Kiikelinsaaren yleinen puistoalue Oulun kauppatorin välittömässä läheisyydessä on ollut nuorison suosima kokoontumispaikka jo vuosien ajan. Ajanviettoon puistossa ja rantahiekalla kuuluu ikäviä lieveilmiöitä, kuten musiikin huudattaminen, päihteiden käyttö ja julkinen virtsaaminen. Toisinaan illanvietto kärjistyy myös väkivallaksi. Tilannetta on yritetty ratkoa Oulun kaupungin, alueen asukkaiden ja poliisin kesken, mutta helppoa ratkaisua ei ole näköpiirissä.

Ylikomisario Arto Aution mukaan Kiikelissä on tänä kesänä ollut tavanomaista enemmän ihmisiä. Poliisi saa runsaasti yhteydenottoja Kiikelin saaren puistoalueen häiriöistä etenkin lähialueiden asukkailta. Arto Aution mukaan ilmoituksia tulee joskus jopa useampia illassa varsinkin viikonloppuiltaisin. Häiriötilanteet keskittyvät ilta- ja yöaikaan.