Me­ri­kos­ken­ka­tu vetää hyvin ki­vi­jal­ka­liik­kei­tä – Pietan Puoti Mu­hok­sel­ta uusin tulokas

Naistenvaateliike Pieta Puoti avasi äskettäin liikkeen Merikoskenkadulla. Siellä alkaa olla aikamoinen suora vaatteisiin ja kauneuteen keskittyviä pieniä kivijalkapuoteja.

Jaana Pohjola-Malmberg toi Pietan Puodin toisen liikkeen Tuiraan Merikoskenkadulle, josta löytyi sopiva ja kiva kauppapaikka.
Jaana Pohjola-Malmberg toi Pietan Puodin toisen liikkeen Tuiraan Merikoskenkadulle, josta löytyi sopiva ja kiva kauppapaikka.
Kuva: Ester van Dam

Naistenvaateliike Pieta Puoti avasi äskettäin liikkeen Tuirassa Merikoskenkadulla. Siellä alkaa olla aikamoinen suora vaatteisiin ja kauneuteen keskittyviä pieniä kivijalkapuoteja.

Asiakkailta tulleet pyynnöt vetivät Ouluun. Pietan Puodin ensimmäinen liike jatkaa toimintaansa Muhoksella.

– Suurin osa asiakkaista on ollut Oulusta. Jatkuvasti on tullut pyyntöjä, että tulisit kaupunkiin, puodin omistaja Jaana Pohjola-Malmberg kertoo.

– Nyt löydettiin kiva tila, jota yksi ihminen pystyy hoitamaan. Tämä on pieni, kompakti paikka. Varastotilat ovat Muhoksella.

Pohjola-Malmbergilla on unelma, että liike voisi joskus olla keskustassa, mutta nyt korkeat vuokrat nousivat esteeksi.

– Olisin toki halunnut keskustaan, mutta siellä vuokrat ovat ihan poskettomia. Kun lähdetään pienellä budjetilla liikkeelle ja kaupankäynti on kuitenkin nykyisin haastavaa, päätettiin, että tässä Merimaarian kainalossa on hyvä olla.

Kivijalkakaupan yksi haaste on nettiostokset.

– Mekin on tutkittu nettikaupan mahdollisuutta, mutta ei ole menty siihen, koska sen pyörittäminen vaatisi yhden työntekijän panoksen.

Myös sään muuttuminen on asettanut vaatekaupan uuden tilanteen eteen.

– Kun säät eivät vaihdu, ei tarvitse ostaa talvitakkia eikä talvikenkiä. Sesongit ja entisenkaltaiset alennusmyynnit ovat menneet uusiksi, Pohjola-Malmberg miettii.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.