Me­ri-La­pin lauan­tais­sa pa­hoin­pi­del­tiin sekä ajet­tiin huu­mei­den ja al­ko­ho­lin vai­ku­tuk­sen alai­se­na – pi­ka­tes­ti pal­jas­ti 69-vuo­tiaan am­fe­ta­mii­nin käytön

Meri-Lapin poliisin viikonloppu on ollut työntäyteinen. Kuvituskuva
Meri-Lapin poliisin viikonloppu on ollut työntäyteinen. Kuvituskuva
Kuva: Jussi Leinonen

Meri-Lapin poliisin lauantaipäivässä riitti monenlaisia tehtäviä. Liikenteestä tavoitettiin useita huumausaineen vaikutuksen alaisina olleita kuljettajia.

Kemissä Ouluntiellä poliisipartio pysäytti ruotsin kilvissä olevan henkilöauton. Kuljettajana toimineelle 69-vuotiaalle miehelle tehtiin huumausainepikatesti, joka osoitti positiivista amfetamiinille. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio pysäytti Kemissä Keskuspuistokadulla henkilöauton, jonka kuljettajana toimi 29-vuotias nainen. Naiselle tehty huumausainepikatesti osoitti positiivista amfetamiinille.

Naista epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Naisen hallusta löytyi myös epäiltyjä huumausaineita.

Partio pysäytti Torniossa henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Kuljettajana toimi 38-vuotias mies, joka kertoi käyttäneensä huumaavia aineita.

Mies kuljetettiin sairaalaan verikokeita varten, jotta selviäisi hänen veressään olevat mahdolliset ajokykyyn vaikuttavat aineet. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lisäksi ajoneuvosta löytyi epäiltyä huumausainetta, ja asian selvittämiseksi ajoneuvon kyydissä olleet kaksi muuta henkilöä otettiin myös kiinni.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton Jokivarrentiellä Torniossa tarkastaakseen kuljettajan ajokunnon. Kuljettajana toiminut 49-vuotias mies puhalsi yli törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman alkometriin. Lisäksi selvisi, ettei hänellä ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Kaksi pahoinpitelyä Kemissä

55-vuotiaan miehen epäillään pahoinpidelleen 41-vuotiasta naista Kemin Hepolassa. Mies oli kuitenkin ehtinyt poistua paikalta ennen poliisin paikalletuloa. Naiselle ei ollut tullut pahoinpitelystä näkyviä vammoja, eikä hän halunnut terveydenhuollon apua.

Nuoret veljekset tappelivat Kemissä Näätäkujalla. 19-vuotiaan veljen epäillään lyöneen 19-vuotiasta veljeään kyynärpäällä ohimoon. Lyöty veli oli kaatunut ja lyönyt päänsä.

Kyynärpäällä lyönyt veli oli myös rikkonut paikalla olleen nuoren tytön puhelimen. Sairaankuljetus kävi tarkastamassa uhrin vammat, jotka ovat jääneet lieviksi.

Varkaus, murto ja vahingonteko Kemissä

Keminmaassa Väylätiellä lauantaiaamuna mopon omistaja huomasi Honda Monkeynsa kadonneen. Asianomistaja oli päättänyt laittaa anastetun mopon kuvan sosiaaliseen mediaan.

Hieman myöhemmin aamupäivällä oli Kemissä asuva henkilö nähnyt, että mies taluttaa anastetuksi ilmoitettua mopoa.

Kyseinen silminnäkijä oli ilmoittanut asiasta hätäkeskukseen ja poliisin tullessa paikalle he ottivat 27-vuotiaan miehen kiinni epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen. Rikostutkinnassa selvisi, että mies on kyseisen mopon anastanut.

21-vuotias mies oli poistettu Kemissä ravintolasta. Ravintolasta poistamisen jälkeen on ravintolan työntekijän ajoneuvoa vahingoitettu. Teosta epäillään ravintolasta poistettua miestä.

Vartiointikeskus ilmoitti poliisille, että Golfkentän kahvilassa on joku sisällä taskulampun kanssa. Partion tullessa paikalle selvisi, että kahvilan ikkuna oli rikottu. Rakennus tarkastettiin sisältä, mutta ketään henkilöä ei enää tavoitettu.