Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Me­neil­lään on il­mas­ton ja luonnon hä­tä­ti­la – siitä sekä sitä hoi­ta­vis­ta toi­mis­ta pitää tie­dot­taa ja uu­ti­soi­da kuten ko­ro­na­krii­sis­tä

Kaikkien meidän tulevaisuuttamme uhkaavat ilmastokriisi ja lajien sukupuuttoaalto kiihtyvät edelleen. Pääasiallinen syy on vallitsevien yhteiskuntajärjestelmien neuvottomuus ja toimettomuus näiden edessä.

Väärät arvot ovat valloillaan. Päättymättömän talouskasvun ja elintasokilpailun vaateet ovat vallinneet aivan liian pitkään. Tätä rahan- ja vallanhimoa seuraamalla maapallon elävä kerros runnellaan piloille. Kiihtyvällä vauhdilla kuljemme kohti kaaosta, jonka syvyyttä on etukäteen vaikea arvioida tai ymmärtää.

Koska maapallo on rajallinen, on myös talouden kasvulla rajat. Olisi syytä tehdä vaadittavat muutokset nyt, kun meillä vielä on resursseja hoitaa alasajo suunnitellusti, eikä jatkaa täyttä vauhtia kohti jäävuorta, hallitsematonta romahdusta, kaaosta ja sotimista.

Luonnonvarojen käytön ja hiilidioksidipäästöjen määrät ovat erittäin suoraan verrannollisia bruttokansantuotteeseen. Silti Suomikin pyrkii edelleen talouskasvuun, vaikkakin muun muassa vihreän kasvun nimellä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.