Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meidän tulee elää sovussa kaik­kien kanssa – il­keyt­tä, va­leh­te­lua, vä­ki­val­taa ja hy­väk­si­käyt­töä emme su­vait­se missään muo­dos­sa

Si vis pacem, para bellum. Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan, suunnilleen näin kuuluu Renatuksen kuuluisa lausahdus.

Muistan ajan, jolloin Suomesta haluttiin hävittää varuskunnat, aseistus ja varusmiespalvelus. Maamiinoista luovuttiin Ottawan sopimuksen myötä. Ajateltiin, että sotaa ei enää koskaan tule.

Vanhukset, joita hoidan, pelkäävät. Kaksi sotaa kokeneina he pohtivat huolestuneena, joutuvatko vielä kerran kokemaan sodan kauhut.

Yritän rauhoitella. Sanon, että emme asioille mitään voi. Suomen pysyminen rauhan valtiona on korkeammissa käsissä kuin meidän. Ja huoltovarmuus on hallituksen asia.

Olemme huolestuneena seuranneet itse kukin tykönämme jo vuosia, kuinka huoltovarmuutta on heikennetty ja viljavarastoja vähennetty.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.