Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Me­hi­läi­nen on hyö­dyn­tä­nyt ali­hank­ki­jaa pal­ve­lu­so­pi­muk­sen sal­li­mas­sa muo­dos­sa Län­si-Poh­jas­sa

Kaleva uutisoi 8.5.2021 Mehiläisen alihankintana toteuttamista valinnanvapausasiakkaiden hoidoista. Alihankintana toteutetuista valinnanvapaushoidoista on Länsi-Pohjassa jo aiemmin luovuttu.

Julkisessa erikoissairaanhoidossa vallitsevan valinnanvapauden nojalla on turvattu jokaisen suomalaisen potilaan oikeus valita hoitopaikka häntä hoitavan lääkärin tuella kaikista sairaaloista koko Suomessa. Tämän nojalla Mehiläinen Länsi-Pohjaan on hakeutunut potilaita valinnanvapauden turvin. Pääosa näistä hoidetaan Länsi-Pohjan keskussairaalassa ja osan potilaista hoidossa on hyödynnetty alihankkijaa palvelusopimuksen sallimassa muodossa.

Kaikissa tapauksissa, myös alihankintana Mehiläisen muissa yksiköissä toteutettujen hoitojen osalta, on turvattu asiakkaan nopea hoitoon pääsy ja laadukas hoito. Koronapandemia on nostanut jonotusaikoja ja näin toimien on potilaan hoito saatu järjestymään hoitotakuun mukaisesti. Potilaat ovat olleet toimintaan tyytyväisiä. Hoidon kriteerit ovat olleet samat ja hinnoittelu on ollut sama tai matalampi, kuin julkisella sektorilla vastaavasta toimenpiteestä. Toimenpiteet ovat olleet julkisen sairaanhoidon piiriin kuuluvia rutiinitoimenpiteitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.