Mielipiteet: Hoi­ta­jat an­sait­se­vat pa­rem­paa – lisät eivät voi korvata pe­rus­palk­kaa

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Sote-uudistus: Onko Oulussa val­mis­ta, kun 18 500 ihmistä vaihtaa ker­ral­la työ­paik­kaa?

Mediat: Mi­nis­te­ri Leppä ei lähde ehdolle edus­kun­ta­vaa­lei­hin – kertoo ole­van­sa myös valmis jät­tä­mään mi­nis­te­rin teh­tä­vät ennen hal­li­tus­kau­den loppua

Helsinki

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ei lähde enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa, uutisoivat Yle ja Maaseudun Tulevaisuus (MT) perjantaina.

Maatalousministerinä toimiva keskustan Jari Leppä ei aio enää asettua ehdolle eduskuntavaaleissa.
Maatalousministerinä toimiva keskustan Jari Leppä ei aio enää asettua ehdolle eduskuntavaaleissa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Lepän mukaan 23 vuoden pituinen kausi kansanedustajana riittää. Hän sanoo haluavansa antaa tilaa nuoremmille vastuunkantajille.

– Olen nyt osani tehnyt. Vuodet ovat olleet hyviä, mutta haluan viettää nyt aikaa myös kotona perheen kanssa. Minua tarvitaan myös täällä, hän kertoi MT:lle.

Lisäksi Leppä sanoo MT:lle olevansa valmis jättämään ministerin tehtävänsä ennen hallituskauden loppua, jos keskustan johto haluaa vaihtaa tehtävään vielä uuden henkilön.

Pertunmaalainen Leppä, 62, on ollut kansanedustajana yhtäjaksoisesti vuodesta 1999. Hän on toiminut maa- ja metsätalousministerinä Juha Sipilän (kesk.), Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallituksissa vuodesta 2017.

Ammatiltaan Leppä on maanviljelijä.