Maus­te­ty­töt on Anna ja Kaisa Kar­ja­lai­sen sis­ko­pro­jek­ti – ai­nut­laa­tui­nen yhteys tekee yh­teis­työs­tä in­ten­sii­vis­tä ja suoraa

Maustetytöt on Anna, 27, ja Kaisa, 25, Karjalaisen siskoprojekti.

”Levyn tekemisen prosessiin sisältyi haastetta ja aikatauluongelmia. Välillä oli kiireisempää, mutta siitäkin selvittiin”, sanoo Maustetyttöjen Anna Karjalainen (aurinkolasit päässä).
”Levyn tekemisen prosessiin sisältyi haastetta ja aikatauluongelmia. Välillä oli kiireisempää, mutta siitäkin selvittiin”, sanoo Maustetyttöjen Anna Karjalainen (aurinkolasit päässä).
Kuva: Aki Roukala

Maustetytöt on Anna, 27, ja Kaisa, 25, Karjalaisen siskoprojekti. Niinkin läheisen ihmisen kuin siskon kanssa musiikin tekeminen on Annan mukaan intensiivistä ja suoraa. Vastaavaa yhteyttä olisi vaikea ajatella jonkun toisen kanssa.

– Tietenkin pointtina Kaisan kanssa on, että tulemme niin äärettömän hyvin toimeen. Ajattelemme useimmista asioista samalla tavalla ja erimielisyyksistä voidaan taas jutella. Tappelemmekin, mutta parin tunnin päästä jälleen nauretaan, Anna kertoo.

Maustetyttöjen tuoreen albumin nimi ”Kaikki tiet vievät Peltolaan” viittaa Oulussa sijaitsevaan vanhaan mielisairaalaan. Se valmistui jo 1920-luvulla ja toimii tänäkin päivänä.

Lue myös: Vaalalaislähtöinen Maustetytöt herättää poikkeuksellista kiinnostusta – houkuttelevia tarjouksia tulee, mutta sisarukset haluavat tehdä asiat omalla tavallaan

Johtavatko kaikki tiet oikeasti Peltolaan tai ”Piirille”?

– No ei varmaan, vaan Kaisa keksi sen (levyn nimen), kun yhtenä aamuna oltiin menossa studiolle tai tulossa sieltä ja ajettiin Peltolan ohi. Silloin se tuntui hyvältä idealta, mutta en tiedä enää, toteaa siskoksista Anna Kalen! haastattelussa.

Anna ja Kaisa ovat syntyneet Oulussa, mutta muuttivat Vaalaan isänsä synnyinseudulle jo lapsina. Nykyään he asuvat Helsingissä, mutteivät enää yhteisessä taloudessa kuten aiemmin. Kaisa kirjoittaa bändin laulutekstit.

– Aiheet ovat urbaaneja ja tulevat kaikesta nähdystä, kuullusta ja koetusta, mielikuvituksen ja omien kokemusten yhdistelystä. Kappale saattaa lähteä jostain yhdestä lauseesta ja alkaa sitten muotoutua, Anna kuvailee.

Maustetyttöjen loppuvuosi kuluu keikkaillen.

– Kiva päästä tien päälle ja pysähtyä välillä huoltsikalle, nähdä eri paikkoja ja ihmisiä. Ei pääse kyllästymään, hän perustelee.

Oulu on Annan mukaan keikkapaikkana vähän jännittävämpi kuin muut, koska siellä ei voi soittaa kuin aivan ventovieraille.

– Ne kaupungit, joissa on tuttuja, ahdistavat hieman enemmän, hän paljastaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.