Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mat­lee­na ja Milla Sei­ta­maa joh­dat­ti­vat Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ran his­to­rial­li­seen Kaleva Cupin voit­toon, vaikka joukkue oli lähellä pudota ko­ko­naan mi­ta­li­pe­leis­tä

Oulu
Rovaniemen Palloseura juhli vihdoin Kaleva Cupin mestaruuspokaalin nostamisesta.
Rovaniemen Palloseura juhli vihdoin Kaleva Cupin mestaruuspokaalin nostamisesta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kuudella eri vuosikymmenellä on Rovaniemen Palloseura osallistunut jalkapallon Kaleva Cupiin, mutta jäänyt aina nuolemaan näppejään, kun isokokoista mestaruuspokaalia on nosteltu.

Vuosi 2022 muutti vihdoin kaiken. Tarvittiin RoPS:n lahjakas tyttöjen joukkue ja seura sai pokaalin haltuunsa. Tytöt ovat pelanneet 12-vuotiaiden juniorien Pohjois-Suomen mestaruusturnauksessa vuodesta 2014 lähtien, ja nyt RoPS onnistui siinä, missä pojat ovat joutuneet pettymään.

Katso kuvagalleria tapahtumasta.

– Tiesimme, että tytöt eivät ole voittaneet ikinä, mutta etteivät pojatkaan. Oli kiva voittaa. Olisi ärsyttänyt jäädä kakkoseksi.

Näin puhuvat mainiot Seitamaan kaksoset jatkamalla ja täydentämällä toinen toistensa lauseita. Matleena ja Milla Seitamaa, numerot 19 ja 23, olivat RoPS:n joukkueen sankareita finaaliottelussa. RoPS kukisti loppuottelussa Ajax-Sarkkirannan maalein 2–0.

Hyökkääjä Matleena Seitamaa teki yhden historian hienoimmista Kaleva Cupin osumista. Hän oli selin kahden puolustajan keskellä, mutta pyörähti upeasti vastustajien välistä ja iski vastustamattomasti 1–0-maalin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.